Istanbul site aidatları ne kadar?

İçindekiler:

  1. Istanbul site aidatları ne kadar?
  2. Site aidatı nasıl hesaplanır?
  3. Aidat parası ne kadar?
  4. Site aidatına itiraz nereye yapılır?
  5. Aidat ne için ödenir?
  6. Apartmanda aidatlar neye göre belirlenir?
  7. Site aidatı ödenmezse ne olur?
  8. Kiracı site aidata itiraz edebilir mi?
  9. Aidatın içinde neler var?
  10. Apartman aidatlarını kimler belirler?

Istanbul site aidatları ne kadar?

REIDIN araştırmasına göre İstanbul'da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 362 lira olurken, 23 liradan başlayan tutarlar liraya kadar çıkıyor...

Site aidatı nasıl hesaplanır?

Aylık hesaplama ile ya da yıllık hesaplama ile bulunan giderler bağımsız bölümlerin m2'sine göre dağıtılır. Bu şekilde ödenecek aidat bulunmuş olur. Her bir dairenin m2'si 14,40 TL/m2 ile çarpılarak önce yıllık aidat bulunur, bu tutarın 12'ye bölünmesi ile de aylık aidat hesaplanmış olur.

Aidat parası ne kadar?

Yukarıda saydığımız sadece zorunlu masrafların yapıldığı apartmanlarda veya sitelerde apartman aidatı aylık en az 100 TL ve en fazla 250 TL olmaktadır.

Site aidatına itiraz nereye yapılır?

- Apartman veya site aidatlarına itiraz ancak kat malikleri genel kuruluna katılım ile mümkün. Kurula ev sahipleri katılırken kiracılar sadece ev sahibinin vekaleti olması halinde katılabiliyor.

Aidat ne için ödenir?

Aidat” apartman ve sitelerin aylık /yıllık giderlerini karşılamak için kat maliki ya da kiracıdan tahsil edilen hizmet bedelidir.

Apartmanda aidatlar neye göre belirlenir?

Apartmandaki daire sayısına belirlenen bütçe bölünerek daire başına düşen miktar belirlenir. Hesaplamanın ardından yönetim planına bakılarak aidat kesinleşir. Yani kat malikinin sahip olduğu alanın metrekaresine veya arsa payı oranında genel hükmüyle aidat ücreti belirlenir.

Site aidatı ödenmezse ne olur?

Ödenmezse ne olur? Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, yönetici veya kat malikleri aidatı ödemediğiniz için sulh hukuk mahkemesinde dava açabilir. Bununla da kalmayıp icra takibine uğrayabilirsiniz. İcra yoluyla takipte aylık yüzde 5 gecikme faizi ödemek zorunda kalırsınız.

Kiracı site aidata itiraz edebilir mi?

İtiraz edebilirsiniz! Aidat ödemeleri, işletme projesi hazırlandıktan sonra 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 37. Maddesi'ne göre kat maliklerine iadeli taahhütlü mektupla iletilmek zorunda. İşletme projesi eline ulaşan kat maliki bu projeye 7 gün içinde itiraz edebilir.

Aidatın içinde neler var?

Tüm apartman sakinleri aidatını ödemelidir. Aidat, genellikle konut sahiplerinden alınan apartman görevlisi, bahçıvan, güvenlik görevlisi gibi sabit giderleri ve ortak alanlarda yapılan bakım, ısınma ve onarım gibi diğer giderlerin karşılanmasını sağlayan meblağdır.

Apartman aidatlarını kimler belirler?

apartman aidatını kim belirler Haberi Apartman aidatının belirlenmesi ile ilgili esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince apartmanda kat malikleri kurulu tarafından belirlenen oranda aidat toplanıyor.