Karbonatla halı lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Karbonatla halı lekesi nasıl çıkar?
  2. Beyaz halı üzerindeki lekeler nasıl çıkar?
  3. Halılardaki zor lekeler nasıl çıkar?
  4. Soda ile halı yıkanır mı?

Karbonatla halı lekesi nasıl çıkar?

Karbonat ile Halı Lekesi Çıkarma Yöntemi Karbonat lekenin kumaş dibine oturmasını engeller. Islak lekeye anında müdahalede bulunmak için leke üzerine karbonatı serpiştirin. Beş dakika kadar bekleyin ve sonrasında elektrikli süpürge ile karbonatı süpürün. Beyaz sirke ile yukarıda anlattığımız yöntemleri tekrar edin.

Beyaz halı üzerindeki lekeler nasıl çıkar?

1 yemek kaşığı bulaşık deterjanını 2 su bardağı soğuk su ile karıştırıp köpürtün. Temiz bir bezi bu su ile ıslatıp sıkın. Oluşan köpükten bir parça alıp lekenin üzerine tampon yaparak uygulayın. Leke tamamen temizleninceye kadar aynı işlemi tekrarlamaya devam edin.

Halılardaki zor lekeler nasıl çıkar?

Bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekeye uygulayın. Leke gidene kadar sünger ile temizleyin.

Soda ile halı yıkanır mı?

Kir ve kokular dışında halıda oluşan lekelerin temizliği için en önemli konu, hemen müdahaledir. Öncelikle lekeye soda dökülmesi, lekenin derinlere inmeden yüzeye çıkmasını sağlar ve hemen temizlenebilir. Aynı şekilde karbonat da kullanılabilir.