Tohumlar saksıya nasıl ekilir?

İçindekiler:

  1. Tohumlar saksıya nasıl ekilir?
  2. Yeni ekilen tohum kaç günde bir sulanır?
  3. Çiçek tohumu ekimi nasıl yapılır?
  4. Tohumlar nasıl filizlenir?
  5. Çimlenen tohum nasıl ekilir?
  6. Yeni ekilen tohum nasıl sulanır?
  7. Bitkiler suda kaç günde Köklenir?
  8. Eski tohum nasıl Çimlendirilir?

Tohumlar saksıya nasıl ekilir?

Toprağı saksıya yaymak ve üzerini çeşitli gereçlerle ya da el yardımıyla düzleştirip bastırması gerekir. Bu işlem, tohum için önemlidir. Tohumlar bu toprağın üzerine serpildikten sonra, mağazalardan ve ilgili yerlerden kolaylıkla satın alınabilen torf, ince bir tabaka halinde tohumların üzerine dağıtılır.

Yeni ekilen tohum kaç günde bir sulanır?

-- İlk meyveden sonra hava durumuna göre 7-8 günde bir düzenli olarak sulanmalıdır. Saksıda yetiştiriliyorsa ilk meyveden sonra toprak yüzeyi kurumaya yakın sulanmalı bahçeye göre sulama sıklığı daha fazla olur.

Çiçek tohumu ekimi nasıl yapılır?

Tohumlar ocaklama yöntemi ile de dikilebilmektedir. Toprak üzerinde üç dört santim aralıklar verilerek parmak yardımı ile küçük oyuklar açılmalıdır. Oyukların içine çiçek tohumları yerleştirilmelidir. Daha sonrası da saksının üzerine 1-2 santim kalınlığını geçmeyecek şekilde toprak dökülmelidir.

Tohumlar nasıl filizlenir?

Tohumları suda tohumları beklettiğiniz zaman oksijen ya da ısı oranı doğru olan bir ortamda dinlendirdiğiniz zaman uyanırlar. Tohum üzerinde bulunan koruyucu kabuğu çatlatır ve daha sonra filize dönüşür. Bu işleme tohum filizlendirme ya da çimlendirme denir.

Çimlenen tohum nasıl ekilir?

Tohumları toprağa ekmeden önce nemli bir kağıt peçete içine koyarak peçetelik de kilitli bir poşetin içine koyarak çimlendirebilirsiniz. Çimlendirmek için tohumları ekerken tohumun en az iki katı kadar toprak örtmeniz gerekir. Tohumları direkt olarak toprağa ekerek de çimlendirme yapabilirsiniz.

Yeni ekilen tohum nasıl sulanır?

Tohumları ekmeden önce tohum ekeceğiniz yeri (tohum yatağı) bolca sulayınız ve toprağın suyu çekmesini bekleyiniz. Sonra tohumları ekip hafif bastırdıktan sonra tekrar yağmurlama şeklinde veya fıs fısla sulayınız.

Bitkiler suda kaç günde Köklenir?

Son olarak kestiğiniz dalı tercihen içme suyu ile doldurduğunuz cam bir kaba koyup aydınlık, ancak direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Daha sonra da köklenmesini bekleyin. Normal koşullarda bitkiniz 2 ile 3 hafta sonra köklenmeye başlayacaktır.

Eski tohum nasıl Çimlendirilir?

Tohumunuz boş ise veya çok eskiyse ne yapsanız çimlenmez. Yapmanız gereken şey bir bardağa su koymak. Çimlendirmek istediğiniz tohumları bu suya koymak. Birkaç saat sonra dibe çöken tohumlar kaliteli, yüzen tohumlar eski, çürük veya boştur.