Rasyonel sayıları küçükten büyüğe nasıl sıralanır?

İçindekiler:

  1. Rasyonel sayıları küçükten büyüğe nasıl sıralanır?
  2. 7 sınıf rasyonel sayılar nedir?
  3. 0 rasyonel bir sayı mıdır?
  4. Rasyonel sayılarda işlem önceliği nasıl olur?

Rasyonel sayıları küçükten büyüğe nasıl sıralanır?

Pozitif Rasyonel Sayıların Sıralanması:
  1. Paydaları eşit olan rasyonel sayıların, payı büyük (küçük) olan rasyonel sayı diğerinden daha büyüktür (küçüktür). ...
  2. Payları eşit olan rasyonel sayılardan paydası küçük (büyük) olan daha büyüktür (küçüktür). ...
  3. Rasyonel sayıların payları ile paydaları arasındaki fark eşit ise,
Daha fazla öğe...

7 sınıf rasyonel sayılar nedir?

Matematikte rasyonel sayılar, q'nun sıfıra eşit olmadığı p / q biçiminde temsil edilir. Aynı zamanda bir tür gerçek sayıdır. Paydaları sıfır olmayan herhangi bir kesir, rasyonel bir sayıdır. Dolayısıyla, 0/1, 0/2, 0/3 vb. gibi birçok formda temsil edebileceğimiz için '0'ın da bir rasyonel sayı olduğunu söyleyebiliriz.

0 rasyonel bir sayı mıdır?

Rasyonel sayıları şu şekilde tanımladığımızı unutmazsak 0 bir rasyonel sayıdır. Rasyonel sayıları şöyle tanımlarız: ... Yukardaki tanıma göre yazacağımız 0/b sayıları daima 0 olacaktır ve tanımdan ötürü bu şekilde elde edilen 0, bir rasyonel sayı adını alacaktır.

Rasyonel sayılarda işlem önceliği nasıl olur?

Bu işlemler yapılırken unutulmaması gereken en önemli husus öncelik sırasıdır. Rasyonel sayılarla birden çok işlem yapılırken öncelik sırasında parantez () içindekiler yapılır. Daha sonra parantez kısımları bittiğinde, diğer işlemleri geçilir ve sonuç alınır. Tabii sadece parantezler ile işlem bitmiyor.