Çok tıkalı lavabo nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Çok tıkalı lavabo nasıl açılır?
  2. Mutfak lavabo tıkanırsa nasıl açılır?
  3. Yağdan tıkanmış lavabo nasıl açılır?
  4. Tıkanmış lavabo sirke ile nasıl açılır?

Çok tıkalı lavabo nasıl açılır?

Her markette kolaylıkla bulunan; karbonat, sirke ve tuz ile tıkanmış lavabo kolaylıkla açılır. Bir su bardağı karbonat ve bir bardak sirke karıştırılarak gider alanına dökülür. Ardından eldiven takılmış bir elinizle ya da tıpa ile gider kapatıp 30 dakika kadar bekleyebilirsiniz.

Mutfak lavabo tıkanırsa nasıl açılır?

Tıkanan mutfak lavabosuna 1 veya 1,5 bardak karbonatı lavabonun içine iyice dökün. Döktüğünüz karbonat miktarının 1/2'si kadar iyotlu tuz dökün (Marketten alınan tuzlardan). 1-1,5 saat kadar bekleyiniz ve kaynar suyu lavabonun giderinedoğru boşaltın.

Yağdan tıkanmış lavabo nasıl açılır?

Yağdan dolayı boruda tıkanma sorunu susta ile ya da lavabo aç dökerek çözülemez. Biriken yemek artığı ve yağlar zamanla sertleşmiş açılması çok güç şekilde donmuştur. Direk bir darbe yaparak yağları parçalayarak açılır. Bunun için kanal açma makineleri en iyi çözüm ortağıdır.

Tıkanmış lavabo sirke ile nasıl açılır?

Nasıl uygulayacağımıza gelirsek; Tıkanmış olan gidere, yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirke döküp 15 dakika bekletin. Daha sonra sıcak su dolu bir çaydanlığı gidere boşaltın. Lavaboyu açmak işte bu kadar kolay.