Fetih Suresi ve anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Fetih Suresi ve anlamı nedir?
  2. Tefsir kitapları abdestsiz okunur mu?
  3. Kuran okunurken baş açık olur mu?
  4. Yanında biri uyurken Kuran okunur mu?

Fetih Suresi ve anlamı nedir?

1.Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik. 2, 3.Ta ki Allah, senin geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlasın, sana olan nimetini tamamlasın, seni doğru yola iletsin ve Allah sana, şanlı bir zaferle yardım etsin. ... Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Tefsir kitapları abdestsiz okunur mu?

İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu tarafından yayımlanan fetvada, tefsir, meal ve daha başka yerlerde "Kur'an'ı Kerim ayetlerinin yazıldığı kısma" abdestsiz dokunmanın caiz olmadığı belirtildi. ... "Tefsir kitaplarındaki ayetler, diğer lafızlardan fazlaysa bunun Kur'an olduğuna hükmedilir ve abdestsiz dokunmak caiz olmaz.

Kuran okunurken baş açık olur mu?

''Kuran okunurken başın kapatılması şart da, farz da değil. Başın açık olması da haram değil. Dini edep olarak kapatmak yalnızca adettendir.''

Yanında biri uyurken Kuran okunur mu?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran'da, ayaktayken, otururken ve "yanları üzerine yatarken" Allah'ı anmanın tavsiye edildiğini ve herhangi bir saygısızlık kastı olmaksızın, yatarken Kuran okumak ve dinlemekte sakınca olmadığını ifade etti.