Avokado hangi mevsimde var?

İçindekiler:

  1. Avokado hangi mevsimde var?
  2. Avokado erkek dişi nasıl anlaşılır?
  3. Avokado hangi iklimi sever?
  4. Avokado kaç yaşında kaç meyve verir?

Avokado hangi mevsimde var?

Her çeşidin de bir mevsimi var. Aslında biz bahçemizden avokadoyu Ağustos sonu gibi yemeye başlıyoruz. Yine de, yerli avokado zamanı Eylül – Haziran arası diye düşünebiliriz. Yazın satılan avokadoların hemen hemen hepsi ithal avokadodur.

Avokado erkek dişi nasıl anlaşılır?

Daha sonra çiçek kapanır, gece kapalı kalır, ertesi gün aynı çiçek tekrar açılır. Bu açılışta ise erkek organlar çiçek tozu saçarken dişi organ artık kabul edici değildir. Dişicik tepesi kararmış ve kurumaya başlamış olabilir. Bu safhaya da “Erkek Safha” denir.

Avokado hangi iklimi sever?

Avokadolar, sıcak iklim bitkileridir ve nemi de severler. Eğer yaşadığınız yer avokado yetiştirmek için yeterince sıcak ve nemli bir iklime sahipse, bitkinizi ilerde bahçenize dikebilirsiniz. Meyve almanız ise 5 ila 13 yıl gibi bir süreyi bulabilir.

Avokado kaç yaşında kaç meyve verir?

3 YILDA MEYVE VERİYOR, TEK MASRAFI SU 3'üncü yılda bir miktar meyve veren ağaç, 7-8 yaşına geldiğinde maksimum verim seviyesine çıkıyor. 8 yıl sonra bir ağaçtan ortalama 500 meyve alınıyor. 600-700 meyve veren ağaçlar da olabiliyor. Avokadolar türüne göre tanesi 7 ile 10 lira arasında alıcı buluyor.