Kovada Gölü nerededir?

İçindekiler:

  1. Kovada Gölü nerededir?
  2. Kovada Gölü'nde ne yapılır?
  3. Kovada Gölü karstik mi?
  4. Isparta Kovada Gölü kaç km?
  5. Isparta Gölcük Gölü nerede?
  6. Kovada Gölü nasıl oluşmuştur?
  7. Karstik göller nelerdir?
  8. Kovada Gölü Milli Parkı Burdur arası kaç km?
  9. Kovada Gölü kaç km?
  10. Gölcük Gölü hangi ilde?
  11. Isparta Gölcük Tabiat Parkı nereye bağlı?

Kovada Gölü nerededir?

Kovada Gölü; Antalya Körfezinin kuzeyinde kuzey güney yönünde uzanan kırık üzerinde yer alır. Eğirdir gölü çukurluğu güneye doğru Boğaz ova adıyla uzanır. Burası vadi özelliği gösterir, yer yer genişler ve ova görünümü kazanır.

Kovada Gölü'nde ne yapılır?

Benzersiz flora zenginliği ve yaban hayatı çeşitliliğinin yanı sıra, açık havada dinlenme ve eğlenme imkanları bakımından büyük potansiyele sahip olması, Kovada Gölü ve çevresini milli park yapmaya yetmiştir. 6534 hektar büyüklüğündeki milli park ve çevresinde, doğa araştırması, kamp yapma, yürüyüş, manzara seyretme, ...

Kovada Gölü karstik mi?

Yaklaşık 40 km2 yüzölçümü olan ve karstik çöküntülerden meydana gelmiş olan Kovada Gölü'nün rakımı 900 metre olup uzunluğu 6 km, genişliği 2–3 km, derinliği ise, 6-7 metredir. Kovada Gölü'nde yaşayan balıklar avlanır.

Isparta Kovada Gölü kaç km?

9,321 mil Kovada Gölü/Uzunluk

Isparta Gölcük Gölü nerede?

Gölcük Gölü Tabiat Parkı - Isparta Isparta'nın 12 kilometre güneybatısında, il merkezine 8 kilometre mesafede bulunan Gölcük, deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte olan bir krater gölüdür.

Kovada Gölü nasıl oluşmuştur?

Neojen ve kuvanternerde oluşan hareketliliğin sonucu Manyas Kuş gölü oluşmuştur. Manyas kuş gölü çöküntü hareketleri ile meydana gelmiştir. Akarsuların taşımış olduğu sular bu çöküntülere dökülmüştür. Bunun sonucunda ise Manyas gölü oluşmuştur.

Karstik göller nelerdir?

Karstik göl
  • Akgöl.
  • Avlan Gölü
  • Çıralı Obruğu.
  • Karagöl Gölü
  • Kestel Gölü
  • Kızören Gölü
  • Meyil Obruğu.
  • Timraş Gölü
Daha fazla öğe...

Kovada Gölü Milli Parkı Burdur arası kaç km?

kovada gölü Burdur arası mesafe : 137 kilometre. kovada gölü Burdur arası süre : 2 saat 6 dakika. Aşağıdaki bölümlerden kovada gölü Burdur arası yol haritasına ulaşabilir, kovada gölü noktasından Burdur ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz. Haritayı görmek için tıklayın.

Kovada Gölü kaç km?

15 km Kovada Gölü/Uzunluk

Gölcük Gölü hangi ilde?

Gölcük gölü, Isparta şehir merkezinin 8 km kadar güneybatısındaki volkanik göl. Denizden yüksekliği 1300 m, genişliği 2,5 km, derinliği 30 m olan bir maar gölüdür.

Isparta Gölcük Tabiat Parkı nereye bağlı?

Gölcük Tabiat Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir? Gölcük Tabiat Parkı Isparta il merkezine yaklaşık 11 km mesafede bulunmaktadır. Ayrıca Burdur'a 25 km, Denizli'ye 175 km uzaklıktadır.