2 yıllık üniversite mezunları kaç ay askerlik yapar?

İçindekiler:

  1. 2 yıllık üniversite mezunları kaç ay askerlik yapar?
  2. Üniversite mezunları kaç ay askerlik yapıyor?
  3. 2 yıllık üniversite mezunu ne iş yapar?
  4. Üniversite mezunları ne olarak askerlik yapar?
  5. MYO askerlik kaç ay?
  6. Ön lisans iş bulabilir mi?

2 yıllık üniversite mezunları kaç ay askerlik yapar?

Üniversite ve MYO mezunlarının askerlik süresi 2 ayın sonunda 10 ay boyunca kıtalarda görev yapacaklar ve maaş da alacaklar. 10 ay sonunda dileyen ve gerekli koşulları sağlayan astsubay olabilecek.

Üniversite mezunları kaç ay askerlik yapıyor?

Bilindiği üzere eski sistemde üniversite, yüksek lisans veya doktora mezunu hariç kişiler 12 ay zorunlu askerlik yapmakla yükümlülerdi. Yeni düzenlemeye göre ise eğitim farkı gözetmeksizin zorunlu askerlik süresi 6 aya indirildi. 6 aylık askerlik hizmetinin bir ayı ise temel askerlik eğitiminden oluşuyor.

2 yıllık üniversite mezunu ne iş yapar?

Önlisans üniversitelerin 2 yıl süren eğitimi sonucunda mezun olmaktadır. Önlisans bölümleri olarak da örnek olarak belirttiğimiz adalet, iş sağlığı ve güvenliği, bilgisayar programcılığı, tıbbi sekreterlik, anestezi gibi bölümler verilebilir.

Üniversite mezunları ne olarak askerlik yapar?

Asteğmen farklı askeri kuvvetler içerisinde takım ya da kısım ile beraber batarya ve adestim komutanlığı görevini üstlenir. Özellikle üniversite mezunları üzerinden askerlik esnasında göreve alınan asteğmen, bu doğrultuda kendi mesleği üzerinden teknik destek vermek amaçlı görev üstlenmektedir.

MYO askerlik kaç ay?

Üniversite ve MYO mezunlarının askerlik süresi : Lisans, lisansüstü ve meslek yüksek okulu mezunları 2 ay temel eğitim alacaklar. Bu süre içinde harçlık da verilecek. 2 ayın sonunda 10 ay boyunca kıtalarda görev yapacaklar ve maaş da alacaklar. 10 ay sonunda dileyen ve gerekli koşulları sağlayan astsubay olabilecek.

Ön lisans iş bulabilir mi?

Herhangi bir teknik bölümde ön lisans diplomasına sahip olan kişiler tekniker unvanı ile hem kamuda hem de özel sektörde çalışma imkanı bulabilir. Buna ek olarak üniversitelerin ön lisans programlarından mezun olan kişiler ön lisans KPSS sınavına girerek kamuda çalışma fırsatı yakalayabilir.