Sütlü mısır yarması çorbası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sütlü mısır yarması çorbası nasıl yapılır?
  2. Karadeniz mısır çorbası kaç kalori?
  3. Barbunya Çorbası nasıl yapılır?
  4. 1 kase mısır çorbası kaç kalori?
  5. Bir kepçe mısır çorbası kaç kalori?
  6. Mısır yarması ne işe yarar?

Sütlü mısır yarması çorbası nasıl yapılır?

Sütlü Mısır Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alalım ve ısınınca un ile mısır ununu ilave edip kavuralım. Kavrulunca önce biraz soğuk su daha sonra soğuk süt ve sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakalım. Yarma mısırı suda haşladıktan sonra kaynamakta olan çorbaya ilave edelim.

Karadeniz mısır çorbası kaç kalori?

Mısır Çorbası Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 55 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 260 gramlık miktarında Mısır Çorbası 117 kalori bulunmaktadır. Mısır çorbası, mısır ve patatesten yapılan karbonhidrat oranı yüksek bir çorbadır. Öğünlerde ekmek yerine tüketilebilir.

Barbunya Çorbası nasıl yapılır?

Barbunya Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle soğanlarımızı ufak ufak doğruyoruz. Sonra tenceremize alıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Salçayı ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz .
  3. Sonra barbunyaları ekleyip karıştırıp kaynamış suyumuzu ekleyip bir kere fokurdadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz, afiyet olsun.
BE

1 kase mısır çorbası kaç kalori?

Mısır Çorbası Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 45 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 260 gramlık miktarında Mısır Çorbası 117 kalori bulunmaktadır. Mısır çorbası, mısır ve patatesten yapılan karbonhidrat oranı yüksek bir çorbadır. Öğünlerde ekmek yerine tüketilebilir.

Bir kepçe mısır çorbası kaç kalori?

1 Porsiyon (Orta) Mısır Çorbası 116,48 kaloridir.

Mısır yarması ne işe yarar?

Mısır yarması; mısır yarmalı lahana dolması, mısır yarmalı yoğurt çorbası gibi Doğu Karadeniz'e özgü yiyecek çeşitlerinin yapımında olmazsa olmazlardandır. Bunlara ek olarak mısır yarması yine pilav ve salata gibi yiyecek alternatiflerinde de kullanılabilir.