Smear testinde enfeksiyon çıkar mı?

İçindekiler:

  1. Smear testinde enfeksiyon çıkar mı?
  2. HPV hangi testte çıkar?
  3. Smear testinde hücre değişikliği ne demek?
  4. Devlet Hastanesi HPV testi yapıyor mu?

Smear testinde enfeksiyon çıkar mı?

Smear testinde anormal özelliklere sahip hücreler görülmüşse sonuç pozitif olarak değerlendirilir. Pozitif sonucunuz olması kanser olduğunuz anlamına gelmez. Anormal sonuçların büyük kısmı HPV (Human Papilloma Virus) adı verilen virüs enfeksiyonuna bağlı değişikliklerdir.

HPV hangi testte çıkar?

Kadınlarda rutin tarama testi olarak uygulanan Pap smear testi yanında HPV'nin varlığını ve hangi tipte olduğunu tespit etmek için HPV tarama testi uygulanır. HPV tarama testi, HPV DNA testi ismi duyulduğunda ilk olarak akla kanser ihtimali geldiği için hastalar korkabilmektedir.

Smear testinde hücre değişikliği ne demek?

Pap-smear testi sonuçları size anormal hücreler veya hücresel değişiklikler olduğunu bildirilebilir. Bu anormal bir sonuçtur. Laboratuvarın ileri araştırmayı gerektiren bazı hücresel değişiklikleri ayırt ettiği anlamına gelir. Hücresel değişikliklerin tümünün acilen tedavi edilmesi anlamına gelmez.

Devlet Hastanesi HPV testi yapıyor mu?

Devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde kadın hastalıkları (Jinekoloji) hekimlerine başvurarak Smear Testi yaptırabilirsiniz. Aile Sağlığı Merkezleri'nde ise aile hekiminizin yönlendirmesi ile birlikte testinizi ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.