App Plaka ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. App Plaka ne anlama geliyor?
  2. Mühürlü App plaka yasak mı?
  3. App plaka olduğunu nasıl anlarız?
  4. App plaka sahte mi?
  5. Küçük plaka yasal mı?
  6. App plaka cezası ne kadar?
  7. Plaka nasil gorunur?

App Plaka ne anlama geliyor?

App'in açılımı, Amerikan pres plakadır.

Mühürlü App plaka yasak mı?

APP Plaka Yasak Mı? Ancak ne yazık ki, APP plaka, Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklanmıştır. Bu plaka türü 2010 yıllında kullanılmaya başlansa da 6047 sayılı kanuna göre yasaklı hale gelmiştir. Yasağa rağmen bu plaka türünü kullanan kişiler, 427 TL para cezası ödeyecektir.

App plaka olduğunu nasıl anlarız?

Standart Plaka ile APP Plaka Arasındaki Fark
  1. Plakada 4×10 cm mavi zemin üzerine beyaz renkte TR ibaresi bulunmalıdır.
  2. Plakada TŞOF'a ait mühür bulunmalıdır.
  3. Plakada ay yıldızlı ibare bulunmalıdır.
  4. Plakanın alt kısmında dalgalı şerit olmalıdır.
  5. Plakada harf ve rakamlar yönetmenliğe uygun yapılmalıdır.
Daha fazla öğe...

App plaka sahte mi?

APP PLAKALAR SAHTE Mİ? Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın konuya ilişkin olarak açıklamada bulundu. Apaydın, “APP plakaların tamamı sahtedir. Bulundurmak, kullanmak, araçlara takmak suçtur.

Küçük plaka yasal mı?

Yayınlanan kusur tablosuna göre yeni plakaların genişliğinin 11 santimetre, uzunluğunun ise 52 santimetreye sabitlenmesi zorunlu. Bu boyutlardan daha büyük ya da daha küçük plakalar, TÜVTÜRK araç muayenesinden geçemeyecek. Ayrıca plakalardaki harf ve rakamların bold ya da italik olması da yasak.

App plaka cezası ne kadar?

APP Plaka Cezası Ne Kadar? Yasalarca belirlenmiş plaka kullanımının dışına çıkan her türlü uygulama cezai işleme tabi tutuluyor. Karayolları Trafik Kanunu'na göre kurallara aykırı plaka kullanan sürücülere 2021 yılı itibariyle 505 TL idari para cezası kesiliyor.

Plaka nasil gorunur?

Emniyet Genel Müdürlüğü ile araç plaka sorgulama işlemi, "www.egm.gov.tr" internet sitesinden yapılır. İnternet sitesine girdikten sonra "Trafik Cezası Sorgulama ve Otopark Sorgulama" bağlantısına tıkladıktan sonra, gerekli bilgileri girerek araç plakası sorgulama işlemini yapabilirsiniz.