Yatsı namazı kaza edilirken vitir kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazı kaza edilirken vitir kılınır mı?
  2. Yatsı namazının kazası nasıl niyet edilir?
  3. Vitir vacib namazı nasil kilinir?
  4. Vitir namazından sonra sünnet kılınır mı?

Yatsı namazı kaza edilirken vitir kılınır mı?

Bir kimse kılamadığı yatsı namazlarının kazasını yaparken farzının kazasını kılarken vitir namazının kazasını da kılmakla yükümlü olmaktadır. Farz namazların kazası kadar vacip namaz olan vitir namazının kazası da mühim bir ibadettir.

Yatsı namazının kazası nasıl niyet edilir?

Akşam Namazının kazası için niyet: "Niyet ettim Allah rızası için, vaktinde kılamadığım ilk akşam namazını kılmaya" ya da "son akşam namazını kılmaya." Yatsı Namazının kazası için niyet: "Niyet ettim Allah rızası için, vaktinde kılamadığım ilk yatsı namazını kılmaya" ya da "son yatsı namazını kılmaya."

Vitir vacib namazı nasil kilinir?

– Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. – "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. – Rükü'dan doğrulur: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. -"Allah'u Ekber" denir ve Secdeye gidilir: Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir.

Vitir namazından sonra sünnet kılınır mı?

Farzdan sonraki iki rek'at sünnet-i müekked'dir ve sabah namazının sünneti gibi kılınır. Salât-ı vitir ise yatsıdan ayrı bir namaz olduğundan, son sünnetin hemen peşinden kılmayıp arasını biraz ayırmak ve namazdan sonraki tesbihâtı vitirden önce yapmak daha faziletlidir.