Godivayı kim satın aldı?

İçindekiler:

  1. Godivayı kim satın aldı?
  2. Ülker Godiva yı kaça sattı?
  3. Ülker Godivayı ne zaman satın aldı?
  4. Ülker hangi markayı satın aldı?
  5. Godiva hangi firmanın?
  6. Ülker neleri sattı?
  7. Godiva kaç paraya alındı?
  8. Godiva kaç paraya satıldı?
  9. Godiva yerli mi?
  10. Godiva kime ait?
  11. Godiva ne zaman alındı?

Godivayı kim satın aldı?

1926 yılında Brükselde çikolata ustası Joseph Daps tarafından Lady Godivanın efsanevi hikayesinden ve kişiliğinden esinlenilerek kurulan Godiva tam 80 yıldır birinci sınıf çikolata üretiyor.

Ülker Godiva yı kaça sattı?

Murat Ülker, 11 yıl önce tamamına 850 milyon dolar ödediği Godiva'nın üçte birine denk gelen Japonya merkezli operasyonlarını şirketi satın aldığı rakamın yaklaşık iki katına Şubat 2019'da sattı.

Ülker Godivayı ne zaman satın aldı?

* Bizim Çokonat'la çikolatalı gofretle filan tanıdığımız Murat Ülker'in adını adını dünyaya duyuran şey sürekli büyük şirketleri almasıydı. Dünyanın en prestijli markalarından Godiva'yı Aralık 2007'de 850 milyon dolara, 1898'de kurulan ABD'li şeker devi DeMet's Candy'yi de Aralık 2013'te 221 milyon dolara satın aldı.

Ülker hangi markayı satın aldı?

Ülker, uzun yıllardır yarı mamul tedariki gerçekleştirdiği Yıldız Holding şirketlerinden Önem Gıda'yı satın aldı.

Godiva hangi firmanın?

Godiva 1926 yılında Pierre Draps tarafından kurulmuştur. 2007'de Ülker grubunun da sahibi Yıldız Holding tarafından 850 milyon dolara satın alındı. Şu anda Amerika, Avrupa ve Asya'da toplam 84 ülkede 450'den fazla butik mağazaya sahip olan marka 10.000'in üzerinde toptancıya da ürün vermektedir.

Ülker neleri sattı?

Dünya'dan Kerim Ülker'in yazısına göre Holding, dünyaca ünlü gıda devi Cargill ile ortak olduğu PNS Pendik Nişasta'daki yüzde 50'lik hissesini Gaziantepli bir yem şirketine satıyor. Ülker ailesinin PNS'deki hissesini Gaziantep merkezli İpek Yem'e ait Alpinvest Yatırım Gıda Sanayi ve Ticaret Sanayi A.Ş alıyor.

Godiva kaç paraya alındı?

Yüzyıllar önce Coventry'de çırıl çıplak sokaklarda yürüyerek kocasının uyguladığı yüksek vergileri protesto eden Lady Godiva'nın ismini taşıyan lüks çikolatacı Godiva'yı, Ülker 850 milyon dolara satın aldı. 500 milyon dolar cirolu Godiva 80 ülkede 450 butiğe sahip.

Godiva kaç paraya satıldı?

2007 yılında 850 milyon dolara bünyesine kattığı Godiva'nın her türlü marka hakkını elinde bulunduran Yıldız Holding, 100'ü aşkın ülkede sahibi olduğu operasyonlarını kendisi sürdürecek.

Godiva yerli mi?

Godiva markası ise Yıldız Holding'in satın aldığı dünyaca ünlü Belçika çikolatası. ... Bilindiği gibi Belçika merkezli Godiva çikolatasına ismini veren Lady Godiva (Godiva Hanım), İngiliz folklorunun önemli bir figürü...

Godiva kime ait?

Godiva 1926 yılında Pierre Draps tarafından kurulmuştur. 2007'de Ülker grubunun da sahibi Yıldız Holding tarafından 850 milyon dolara satın alındı. Şu anda Amerika, Avrupa ve Asya'da toplam 84 ülkede 450'den fazla butik mağazaya sahip olan marka 10.000'in üzerinde toptancıya da ürün vermektedir.

Godiva ne zaman alındı?

Sonuç olarak Coventry halkı ağır vergilerden kurtulur. Godiva çikolatalarını 1926'da yapan Joseph Draps, zamana meydan okuyan değerleri ve cesareti simgelediğini düşündüğü bu adı marka olarak seçer. Bilindiği üzere Murat Ülker'in patronu olduğu Yıldız Holding Godiva'yı 2007 yılında 850 milyon dolar satın aldı.