Bir imza nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Bir imza nasıl olmalı?
  2. Boş kağıda imza atmak ne anlama gelir?
  3. İmza incelemesi nasıl yapılır?
  4. Boş kağıda imza atmak sakıncalı mı?
  5. Beyaza imza geçerli midir?

Bir imza nasıl olmalı?

İmza yazılarak atılması gerekmesinin yanında ad ve soy ad bulundurmalı ve özellikle ismin ilk başta kullanılması sağlanmalıdır. İmza atarken kişi kendi el yazısındaki tüm karakter çizgileri yansıtacak şekilde bir imza belirlemeli ve bu imzayı sürekli aynı şekilde atmaya özen göstermelidir.

Boş kağıda imza atmak ne anlama gelir?

Açığa atılan imzada, boş bir kağıda veya buna benzer diğer maddelere atılan imzaların üstünün sonradan doldurulup, imzayı atan kişinin borçlu gösterilmesi, diğer bir ifadeyle imzanın atılmış olduğu kağıdın borç senedine dönüştürülmesi söz konusudur.

İmza incelemesi nasıl yapılır?

Kâğıt üzerine resmedilen imzanın desensel görüntüsü imza inceleme uzmanı bilirkişi tarafından belge inceleme laboratuvarında gerçekleştirilen imza incelemesi sonucunda imzanın analiz edilmektedir. Grafoloji alanında gerçekleştirilen çalışmalar hem matematiksel ve istatistiksel veriler eşliğinde değerlendirilmektedir.

Boş kağıda imza atmak sakıncalı mı?

Meclis'te görüşülen yeni Borçlar Yasa Tasarısı'nın kabul edilen maddelerine göre,açığa (boş kağıda) imza atan kişi sonradan yazılan metinden sorumlu tutulmayacak.

Beyaza imza geçerli midir?

T.C. ÖZET : Açığa imza atılması yoluyla düzenlenen senedin anlaşmalara aykırı olarak doldurulduğu kanıtlanamazsa bu senet hukuken geçerlidir. Yazılı delil karşısında tanık dinletilmesi istemi karşı tarafın açık onayı olmadan kabul edilemez.