101 La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin kaç defa okunmalı?

İçindekiler:

  1. 101 La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin kaç defa okunmalı?
  2. La ilahe illallah inni küntü minezzalimin ne demek?
  3. La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin ne için okunur?
  4. Yunus duası nasıl okunur?
  5. La ilahe illa ente Subhaneke duası ne icin okunur?

101 La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin kaç defa okunmalı?

41 kerede bu ayeti kerime okunur“La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minez zalimin

La ilahe illallah inni küntü minezzalimin ne demek?

Hazreti Yunus Aleyhisselam'ın Balığın karnında ettiği dua, tevbe duaları içerisinde yer alıyor. ... Yunus aleyhisselam'ın balığın karnında 'la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin' duası Arapçadır. Manası 'Senden (Allah'tan) başka ilah olacak yoktur, Sen her türlü noksanlıklardan ve ortaklıktan berisin.

La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin ne için okunur?

Kim bir sıkıntı içerisinde ya da bir keder içerindeyse o kişi bu duayı ettiği takdirde içinde bulunduğu keder ve sıkıntılardan Allah'ın izni ile kurtulur. Yunus (a.s.) karanlık içerisinde, suçluluk ve pişmanlık duyguları, korkular, ümit içerisinde bu duayı etmiş ve Allah duasına icabet etmişti.

Yunus duası nasıl okunur?

Yunus Peygamberin Duası İçinde bulunduğu durumdan kurtulması neredeyse imkansız iken Allah'a şu duayı etmiştir: Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn. Duanın Türkçe meali, "Seni her türlü noksanlıktan tenzih ederim. Şüphesiz ben kendine zulmedenlerden oldum." şeklindedir.

La ilahe illa ente Subhaneke duası ne icin okunur?

Yunus (a.s.)'ı balığın karnından kurtarmış olan, Allah'ın icabet etmesine vesile olan tesbih, tevbe ve duası olan “ La ilahe illa ente sübhaneke inni künttü minezzalimin” duasının Türkçe anlamı bilinmeli ve farkında olunarak dua okunmalıdır. Senden başka ilâh yoktur.