Bebeğin ateşi en az kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Bebeğin ateşi en az kaç olmalı?
  2. Bebeklerde 38 derece ateş yüksek midir?
  3. 3 aylık bebekte ateş kaç olmalı?
  4. Bebeklerin Koltuk altı ateşi kaç olmalı?
  5. 37 derece ateş yüksek mi?

Bebeğin ateşi en az kaç olmalı?

Bebeklerde ve çocuklarda normal ateş 36,4 °C'dir. Çocuktan çocuğa hafif değişiklik olabilir. Yüksek ateş 38 °C ve üstü olarak tanımlanır. Ateş 14 günden az süreliyse akut, 14 günden fazla süredir devam ediyorsa kronik ateş olarak değerlendirilir.

Bebeklerde 38 derece ateş yüksek midir?

Çocuğun havale geçirmesine dahi sebep olabilir. Üzerini örtmek yerine odanın ısısını düşürmelisiniz. 38 -38,5 derece ateş normal olarak kabul edilmekte. Çocuğun ateşi 39 dereceyi buluyorsa, ateşe öksürük, kusma ve ishal de ekleniyorsa, hemen doktora başvurmalısınız.

3 aylık bebekte ateş kaç olmalı?

Eğer bebek 3 aydan küçükse ve rektal sıcaklığı 38 C derece veya daha üzerindeyse; 3 - 6 ay arasında ise ve 38.9 C dereceye kadar bir rektal sıcaklık ölçülmesinin yanı sıra normalden farklı bir şekilde huzursuz, uyuşuk veya rahatsız görünüyorsa ya da 38.9 C dereceden yüksek bir ateş değerine sahipse; 6 ile 24 ay ...

Bebeklerin Koltuk altı ateşi kaç olmalı?

Koltuk altı ölçümlerde 37,2C ye kadar kulaktan ölçümlerde 37,8C ye kadar rektal ölçümlerde 38,2C kadar değerler normal kabul edilir.

37 derece ateş yüksek mi?

Normal şartlar altında 37 C ortalama değer olarak kabul edilse dahi, 36.1 dereceden 37.2 dereceye kadar değişen değerler de normal kabul edilebilir. İnsanlarda yüksek ateş görülmesinin birkaç nedeni vardır.