Tesbih çektikten sonra ne okunur?

İçindekiler:

  1. Tesbih çektikten sonra ne okunur?
  2. Namazda tesbih çekmeden önce hangi dua okunur?
  3. Namaz bittikten sonra tesbihat nasıl yapılır?
  4. Tesbih namazından sonra nasıl dua edilir?

Tesbih çektikten sonra ne okunur?

"Subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim." Anlamı: "Allahı bütün noksan sıfatlardan tanzih eder, kemal sıfatlarla muttasıf olduğunu kabul ederim. Bütün hamd ve şükürler Allah'adır.

Namazda tesbih çekmeden önce hangi dua okunur?

Tesbih çekmeye başlamadan önce ''Ala Resulina Muhammedin Salavat'' diyerek dua edilir. Salavat Peygamberimiz Hz. Muhammed'in üzerine olsun, anlamındadır.

Namaz bittikten sonra tesbihat nasıl yapılır?

Müezzin sırasıyla Subhanallah, Elhamdülillah ve Allahü Ekber diyor. Her lafzatullahı söylediğinde ister parmaklarınızla isterseniz tesbihle 33'er defa Subhanallah, Elhamdülillah ve Allahü Ekber zikiri çekiyorsunuz. Zikir çekme bittikten müezzin - “Lâ ilâhe illâllahu vahdehû lâ şerike leh.

Tesbih namazından sonra nasıl dua edilir?

Tesbih Duası Türkçe Okunuşu Sonrasında, subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim. Ayetel Kürsi okunduktan sonra ve tesbih bitince Lâ ilâhe illâllahu vahdehû lâ şerike leh. Lehu`l-mulku ve lehu`l-hamdu ve huve alâ kulli şey`in kadîr.