Öpüşmekle ne bulaşır?

İçindekiler:

  1. Öpüşmekle ne bulaşır?
  2. HPV dudaktan öpüşmeyle bulaşır mı?
  3. Cinsel hastalığı ağız yoluyla bulaşır mı?
  4. HPV prezervatifle geçer mi?

Öpüşmekle ne bulaşır?

Selim Kum, “Grup A beta hemolitik streptokoklar (boğaz ağrısı, ateş ve döküntü) çocukluk çağı döküntülü hastalıkları (kızamık, kabakulak, suçiçeği, enteroviruslar gibi), halk arasında öpücük hastalığı olarak bilinen infeksiyöz mononükleoz, tüberküloz ve herpes (uçuk) öpüşme yoluyla bulaşan hastalıklardır.

HPV dudaktan öpüşmeyle bulaşır mı?

HPV Virüsü Öpüşme ile Bulaşır Mı? HPV virüsünün öpüşme yoluyla bulaştığını kanıtlayan bir çalışma bulunmamaktadır. Bazı araştırmacılar öpüşmenin HPV iletimini daha olası hale getirdiğini düşünse de virüs vücut sıvıları aracılığıyla değil, cilt teması yoluyla bulaşmaktadır.

Cinsel hastalığı ağız yoluyla bulaşır mı?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar diğer pek çok hastalıktan farklı olarak sperm, vajinal akıntı ve kan gibi vücut sıvılarının birbirine teması ile kişiden kişiye vajinal, anal ve oral yollardan bulaşır.

HPV prezervatifle geçer mi?

Cinsel ilişkide prezervatif kullanımı genital siğilin bulaşıcılığından korunmada yeterli değildir. Siğili olan hastalarda mutlaka HPV virüsünün diğer kanser yapan tiplerinin de bulaşma ihtimaline karşı tetkikler yapılmalıdır.