Doğum kontrol hapı göğüs ağrıtır mı?

İçindekiler:

  1. Doğum kontrol hapı göğüs ağrıtır mı?
  2. Doğum kontrol hapı karın şişliği yapar mı?
  3. Doğum kontrol hapı bacak ağrısı yapar mı?
  4. Doğum kontrol hapı sırt ağrısı yapar mı?
  5. Doğum kontrol hapı tiroid yapar mı?
  6. Doğum kontrol hapı halsizlik yapar mı?
  7. Doğum kontrol hapı östrojen seviyesini düşürür mü?
  8. Kadınlar kaç yaşına kadar doğum kontrol hapı kullanılır?
  9. Doğum kontrol hapını kimler kullanamaz?
  10. Antidepresan ile doğum kontrol hapı kullanılır mı?
  11. Doğum kontrol hapı hangi durumlarda kullanılmaz?

Doğum kontrol hapı göğüs ağrıtır mı?

Ağrının tam olarak nedeni bilinmemekle birlikte yumurtlama döneminden sonra memede meydana gelen hücresel değişikliklerin gerginliğe ve ağrıya neden olduğu düşünülmektedir. Doğum kontrol hapı ve ilaçlar memede ağrı yapar ? Doğum kontrol haplarının ve bazı depresyon ilaçlarının da ağrıya neden olduğu bilinmektedir.

Doğum kontrol hapı karın şişliği yapar mı?

Hap kullanımı ile ilk üç ayda oluşan yan etkiler bulantı, kusma, baş dönmesi, başağrısı, ara kanaması, memelerde duyarlılık ve vücutta şişkinlik hissidir. Bu yan etkiler geçicidir, üç dört ay içinde hafifleyerek kaybolmaları beklenir.

Doğum kontrol hapı bacak ağrısı yapar mı?

Doğum kontrol hapı kullanımı sırasında; şiddetli karın ağrısı, şiddetli göğüs ağrısı, nefes darlığı, şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi, kuvvet ya da his kaybı, şiddetli uyluk ya da bacak ağrısı, ani görme kaybı ya da bulanık görme, konuşma bozukluğu, deride ve gözlerde sararma gibi durumlarda hasta mutlaka doktora ...

Doğum kontrol hapı sırt ağrısı yapar mı?

(5) Diğer yan etkiler: Sırt ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk vs. Bu belirtiler genellikle hafiftir ve kısa sürede sona erer. Göğüs ağrısı ve şiddetli baş ağrısı aspirin ve diğer ağrı kesicilerin alınması ile geçebilir.

Doğum kontrol hapı tiroid yapar mı?

Ancak tiroid hormonu kullanan bir hastada tiroid hormon düzeylerinde sürekli dengesizlik yaşanıyorsa, kişinin kullandığı diğer ilaçlar gözden geçirilir. Belki bu durumlarda kişiye kullanmaması önerilebilir. Bu nedenle doğum kontrol yöntemlerinin tiroide zararı olduğu bilgisi doğru değildir.

Doğum kontrol hapı halsizlik yapar mı?

(5) Diğer yan etkiler: Sırt ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk vs. Bu belirtiler genellikle hafiftir ve kısa sürede sona erer. Göğüs ağrısı ve şiddetli baş ağrısı aspirin ve diğer ağrı kesicilerin alınması ile geçebilir.

Doğum kontrol hapı östrojen seviyesini düşürür mü?

Doğum kontrol hapları; – Ovulasyonu (yumurtlamayı) engelleyerek gebeliği önler. Hapların içerdiği östrojen (kadınlık hormonu) FSH ve LH hormonlarının beyinden salınmasını engelleyerek yumurtlamayı önlerken, progesteron hormonu yumurtanın çatlamasını tetikleyen LH hormonunun beyinden salınımını baskılar.

Kadınlar kaç yaşına kadar doğum kontrol hapı kullanılır?

Birçok kadın doğum kontrol yöntemi olarak hapı kullanır. Bazı doktorlar 40 yaşından sonra kullanmaya devam etmelerini öneriyorlar, ancak kadınların menopozdan bir yıl sonrasına kadar kendilerini istenmeyen gebeliklere karşı korumaları gerekiyor. Bu da ortalama olarak 51-52 yaşlarında oluyor.

Doğum kontrol hapını kimler kullanamaz?

Hipertansiyon, diyabet, damar tıkanıklığı, inme, kalp kapak hastalığı olan kişiler ve meme kanseri tanısı olanlar, doğum kontrol hapı kullanmamalıdır. Ayrıca, bazı nörolojik hastalıkların varlığında da doğum kontrol hapı kullanımı önerilmez.

Antidepresan ile doğum kontrol hapı kullanılır mı?

Özellikle, sarı kantaron, anti epileptik, anti HIV ve antidepresan ilaçları ile birlikte kullanılan doğum kontrol hapları, bu ilacın etkinliğinin azalmasına neden olabilir. Ayrıca doğum kontrol hapı alındıktan sonraki 2 saat içinde istifra edilmesi de ilacın gebeliği önleme etkinliğinin azalmasına yol açabilir.

Doğum kontrol hapı hangi durumlarda kullanılmaz?

Doğumdan hemen sonraki ilk 6 hafta içinde, 35 yaş üstü ve sigara içenlerde, hipertansiyon rahatsızlığı, damar tıkanıklığı öyküsü, iskemik kalp hastalığı, inme öyküsü, komplike kalp kapak hastalığı, nörolojik semptomlarla beraber migreni, meme kanseri, komplikasyonlar ile beraber olan diyabet rahatsızlığı, karaciğer ...