Kudret narı hangi bölgede yetişir?

İçindekiler:

  1. Kudret narı hangi bölgede yetişir?
  2. Kudret Narı Türkiyede nerelerde yetişir?
  3. Kudret narı tadı neye benzer?
  4. Kudret narı hangi iklimi sever?

Kudret narı hangi bölgede yetişir?

Kudret narı, Asya, Karayip Adalarında, Amazon havzasında, Doğu Afrika'da doğal olarak yetişir. Uzak Doğu ve Güney Amerika'da ise özellikle yetiştirilmektedir. Bütün kısımları ve öz suyu çok acı olan meyve hamken yeşil, olgunlaşınca turuncu-kırmızı renkte, 10–20 cm uzunluğunda, geniş bir mekik sekline gelir.

Kudret Narı Türkiyede nerelerde yetişir?

Türkiye'de Kudret Narı En İyi Nerede Yetişmektedir? Kudret narı sıcak ve nemli iklim koşullarında yetişebilen bir bitki olmaktadır. Türkiye'de en çok Bursa ve Yalova gibi yerlerde yetişmektedir.

Kudret narı tadı neye benzer?

Kudret narının tadı acı olduğu için genellikle bal ile birlikte hazırlanan kürleri tüketilir. Bal yerine zeytinyağı içinde bekleterek veya reçel ile tatlandırarak da yapabilirsiniz. Kudret narı, yüzyıllar boyunca özellikle mide hastalıkları tedavisinde kullanılmıştır.

Kudret narı hangi iklimi sever?

Nar ağaçları ılıman iklimden hoşlandığından; ılıman iklimin hakim olduğu tüm alanlarda rahatlıkla yetişmektedir. Ülkemizde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yoğun olarak bulunmaktadır. Latince ismi 'Punica Granatum' olan nar ağaçları iklim ve toprak isteği bakımında seçici değildir.