Kredisi olan ev nasil satilir?

İçindekiler:

  1. Kredisi olan ev nasil satilir?
  2. Kredi borcu bitmeyen ev nasıl satılır?
  3. Konut kredisi satıcıya nasıl ödenir 2020?
  4. Kredi devri nasıl yapılır?
  5. Ipotekli tapu işlemleri nasıl yapılır?

Kredisi olan ev nasil satilir?

Banka, mevcut kredi borcunu konutu satın alacak kişiye devreder. Gayrimenkulü satan kişinin kredi borcu kapanmış olur. Ev üzerindeki ipotek ise devam eder. Evin yeni sahibi, kredi taksitlerinin tamamını ödediği zaman bankaya başvurarak fek yazısı alır ve tapu devir işlemini gerçekleştirebilir.

Kredi borcu bitmeyen ev nasıl satılır?

Kapama tutarı haricindeki nakit de bankaya 'blokeli çek' karşılığında yatırılıyor. Ardından evin devir işlemi tapuda ipotekli olarak yapılıyor ve blokeli çek satıcıya teslim ediliyor. Satıcı, bu çek ile alacağını bankadan tahsil ediyor. Kredi borcu bulunan bankaya, toplam kredi kapama tutarı yatırılıyor.

Konut kredisi satıcıya nasıl ödenir 2020?

Konut kredisiyle alınan evler için satıcının ödemesi banka tarafından yapılmaktadır. Bunun için tapu işlemlerinin öncesinde tapu dairesine konut kredisi ile alım-satım işlemlerinin gerçekleştirileceği bildirilmelidir. Satış sonrasında banka, ödemeyi direkt olarak satıcı hesabına yapmaktadır.

Kredi devri nasıl yapılır?

Devir alacak kişinin ödeme gücü ve bankalardaki kredi notu uygunsa kredinin devri mümkündür. Ancak devir yapılacak kişinin kredi notu bankanın beklediği ölçüde yüksek değilse, geriye tek alternatif kalır. Krediyi devir almak isteyen kişi uygun olan bir bankadan kendi üzerine ihtiyaç kredisi çekebilir.

Ipotekli tapu işlemleri nasıl yapılır?

İpotek tesisi işleminin yapılabilmesi için,
  1. İpoteğe konu taşınmaz mal tapuda kayıtlı olmalıdır.
  2. Taşınmaz mal sahibi ile ipotek alacaklısını Tapu idaresine başvurmalıdır.
  3. İpotek tesisi Tapu Sicil müdürlüğünde yapılmalıdır.
  4. Taşınmaz malın belirlenebilir olması gerekir.
  5. Alacak miktarının belirlenebilir olması gerekir.