Emzirirken ilaç kullanılırsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Emzirirken ilaç kullanılırsa ne olur?
  2. Bir ilacın süte geçmesi veya geçmemesi neden önemlidir?
  3. Emziren anne katarin kullanabilir mi?
  4. Emziren anne antibiyotik kullanırsa ne olur?
  5. Aspirin kaç tane alınır?

Emzirirken ilaç kullanılırsa ne olur?

Bebeğin solunum merkezinin çalışmaması problem oluşturmaz. Ama doğumdan sonra kullanılırsa süte geçen ilaç bebeği komaya sokarak ölümüne neden olabilir. Tıp literatüründe bu şekilde hayatını kaybetmiş bir bebekle ilgili bilgi mevcuttur (*).

Bir ilacın süte geçmesi veya geçmemesi neden önemlidir?

Süte çok düşük seviyelerde geçen bazı ilaçlar, bebekler tarafından iyi detoksifiye edilemeyip organlarında birikebilir, bu da toksisite açısından önemlidir. Örneğin Asetaminofen gibi, karaciğerde konjüge edilen ilaçlar, neonatal hepatik veya detoksifikasyon sisteminin sınırlı rezervi nedeniyle toksik olabilmektedir.

Emziren anne katarin kullanabilir mi?

Emzirme ve hamilelik döneminde Katarin kullanımı Çok gerekli olmadıkça veya doktorunuz önermedikçe hamilelik ve emzirme döneminde katarin kullanılması sakıncalıdır. Hamileyseniz ya da emziriyorsanız mutlaka doktorunuza bilgi verin.

Emziren anne antibiyotik kullanırsa ne olur?

Elbette ki emzirme döneminde vücuda alınan hemen hemen her ilaç kısmi miktarda bebeğe geçebilir. Anne sütüne geçen ilaçlar arasında antibiyotikler de mevcuttur. Ancak kullanılan antibiyotiklerin bir kısmının, bebeğin sağlığı açısından bir sakıncası yoktur.

Aspirin kaç tane alınır?

Aspirin dozları Hafif ve orta derecede ağrı: Normal dozlar her 4 saatte bir 350mg ya da 650 mg veya 6 saatte bir 500 mg. Romatoid artrit: Her 4-6 saatte bir 500 mg / 4 saatte bir 650 mg / 4-6 saatte bir 1000 mg / Günde iki kez 1950 mg. Kalp krizini önlemek için: Günlük 75, 81, 1 mg.