Baş ağrısından sonra neden burun kanar?

İçindekiler:

  1. Baş ağrısından sonra neden burun kanar?
  2. Burun Kanayınca baş ağrır mı?
  3. Burundan kan gelirse hangi doktora gidilmeli?
  4. Işitme kaybı için hangi doktora gidilir?
  5. Burun kanarsa ne yapmak gerekir?
  6. Sarılığa kim bakar?

Baş ağrısından sonra neden burun kanar?

Burun kanamalarının en sık nedenlerinden biri yüksek tansiyon a b ağlı kanamalardır. Özellikle tansiyon yükselmesinin en sık bulgusu olan baş ağrısı sonrasınd a b urun kanayarak rahatlama hissi verebilir. İşte bu durumd a b elki de burun kanaması hayatınızı kurtarmıştır.

Burun Kanayınca baş ağrır mı?

- Şiddetli bir darbe sonrası burun kanamaya başladıysa, - Burun kanamasına baş ağrısı, bulantı, kusma, yüksek ateş, kalp çarpıntısı, fenalık geçirme hissi ya da vücutta başka bir kanama gibi diğer anormal belirtiler de eşlik ediyorsa, mutlaka bir doktora veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.

Burundan kan gelirse hangi doktora gidilmeli?

Eğer burun kanaması tekrarlarsa, mutlaka kulak burun boğaz doktorunuza başvurmalısınız. Endoskopik muayene yöntemiyle burun içerisindeki problem bu şekilde belirlenebilir. Böylece kanamaya yol açan damarlar pıhtılaştırılabilir.

Işitme kaybı için hangi doktora gidilir?

İşitme kaybı için Kulak Burun Boğaz bölümü (KBB) bakar. İşitme kaybı neden oluşuyor? Kulaktan kan gelmesi durumunda hangi doktora gidilmeli? Kulaktan kan gelmesi durumunda Kulak Burun Boğaz bölümü (KBB) bakar.

Burun kanarsa ne yapmak gerekir?

Dr. Köksal Yuca, burun kanaması ile karşılaşıldığında yapılması gereken ilk müdahale hakkında şu bilgileri veriyor: Hastanın başını öne eğdikten sonra burunun ön kısmına baş ve işaret parmağıyla yaklaşık 5-10 dakika baskı yapılması, kanamanın durmasına yardımcı olur.

Sarılığa kim bakar?

Sarılığa hangi bölüm bakar? Sarılık için Enfeksiyon Hastalıkları bölümü bakar.