İhale komisyon üyeleri kimlerden oluşur?

İçindekiler:

  1. İhale komisyon üyeleri kimlerden oluşur?
  2. İhale komisyonu üyelerine ücret ödenir mi?
  3. Liselerde ihale komisyonu kimlerden oluşur?
  4. İhale komisyonu kim tarafından ve nasıl oluşturulur?
  5. İhale komisyonu kimin başkanlığında toplanır?
  6. İhale komisyon üyesi muayene kabul komisyonunda görev alabilir mi?
  7. İhale komisyon kabul komisyonunda görev alabilir mi?
  8. Yaklaşık maliyet ihale komisyonuna verilir mi?
  9. Muayene ve Teslim Alma Komisyonu kimlerden oluşur?
  10. Kamu ihale komisyonu kaç kişiden oluşur?
  11. Sözleşmeli personel ihale komisyon başkanı olabilir mi?
  12. Ihalenin karara bağlanmasında ihale yetkilisi komisyon kararını kaç günde imzalayabilir?
  13. Muayene ve kabul komisyonunda kimler görev alamaz?
  14. Yaklaşık maliyet üzerinde iş verilir mi?
  15. Pazarlık usulü ihalede yaklaşık maliyet ne zaman açıklanır?
  16. Muayene Kabul Komisyonu kimler olamaz?
  17. Ihale ve satın alma komisyonu kaç kişiden oluşur?

İhale komisyon üyeleri kimlerden oluşur?

İhale komisyonu, tek sayıda olmak üzere başkan dâhil en az beş kişiden oluşur. Üyelerden en az ikisinin ihale konusu işin uzmanı ve diğer bir üyenin muhasebe veya mali işlerden sorumlu personel olması zorunludur.

İhale komisyonu üyelerine ücret ödenir mi?

Diğer taraftan, ihale komisyonu üyeliğini cazip hale getirmek için, komisyon üyelerine huzur hakkı vb. adlar altında bir ücret ödenmesi, bu günkü mevzuat kapsamında mümkün değildir. ... Bu bağlamda, ihale iş ve işlemlerinin daha uzman/uzmanlaşmış bir birim (veya servis) tarafından yapılmasında bir sakınca yoktur.

Liselerde ihale komisyonu kimlerden oluşur?

Madde 111- Satın alma komisyonu, okul müdürlüğünce satın alma işlerini düzenlemek ve yürütmek üzere müdür yardımcılarının birinin başkanlığında, öğretmenler kurulunca seçilecek en az bir öğretmen, tahakkuktan sorumlu müdür yardımcısı, ihale işlerinden sorumlu bir memur ve maliyeden bir kişinin katılmasıyla oluşturulur.

İhale komisyonu kim tarafından ve nasıl oluşturulur?

İhale komisyonu; biri başkan olmak üzere, ikisinin ihale konusu işin uzmanı olması şartıyla, idare personelinden en az dört kişinin, genel ve katma bütçeli kuruluşlarda maliye memurunun, diğerlerinde ise muhasebe veya mali işlerden sorumlu bir personelin katılımıyla, tek sayı olmak üzere en az beş kişiden oluşacak ...

İhale komisyonu kimin başkanlığında toplanır?

Dolayısıyla ihale komisyonunun ihaleyi yapan idareden bir kişinin başkan olması ve diğer iki kişinin de işin uzmanı olması kaydıyla ilgili idareden dört kişi ile muhasebe ve mali işlemlerden sorumlu kişinin katılımıyla asgari beş kişiden oluşması gerekmektedir.

İhale komisyon üyesi muayene kabul komisyonunda görev alabilir mi?

Genel Tebliğe göre, ihale komisyonu üyeleri mal ve hizmet alımları ile yapım işleriyle ilgili muayene ve kabul komisyonunda veya kontrol teşkilatında görev alabilir. Ancak, kontrol teşkilatında yer alan görevliler, hizmet alımları ve yapım işleriyle ilgili muayene ve kabul komisyonunda görev alamazlar.

İhale komisyon kabul komisyonunda görev alabilir mi?

Genel Tebliğe göre, ihale komisyonu üyeleri mal ve hizmet alımları ile yapım işleriyle ilgili muayene ve kabul komisyonunda veya kontrol teşkilatında görev alabilir. Ancak, kontrol teşkilatında yer alan görevliler, hizmet alımları ve yapım işleriyle ilgili muayene ve kabul komisyonunda görev alamazlar.

Yaklaşık maliyet ihale komisyonuna verilir mi?

EKAP'da yayınlanan ihale dokümanlarını İhale Komisyon üyelerine veriyor. ... Dolayısıyla ihale komisyonu yaklaşık maliyeti ve işe ilişkin şartnameleri incelemek suretiyle süreci sahiplenmiş olacağından ihale dokümanının mevzuata aykırılığından sorumludur.

Muayene ve Teslim Alma Komisyonu kimlerden oluşur?

(İKY) Madde 112- Muayene ve teslim alma komisyonu her okulda, müdür başyardımcısının veya müdür tarafından görevlendirilecek bir müdür yardımcısının başkanlığında öğretmenler kurulunca bir yıl için seçilen bir öğretmen, ambar memuru, iç hizmetler şefi, ayniyat memuru (mutemet), varsa sağlık elemanı ve nöbetçi ...

Kamu ihale komisyonu kaç kişiden oluşur?

denilmektedir. İhale uygulama yönetmeliklerinde de belirtildiği gibi, söz konusu kanun hükümlerine göre en az 5 ve tek sayıda kişiden oluşması şartıyla komisyon üyelerinden en az ikisinin ihale konusu işin uzmanı olması ve en az 1 birisinin muhasebe veya malî işlerden sorumlu bir personelden oluşması gerekmektedir.

Sözleşmeli personel ihale komisyon başkanı olabilir mi?

İhaleyi yapan idarede yeterli sayı veya nitelikte personel bulunmaması halinde, Kanun kapsamındaki idarelerden komisyona üye alınabilir. Kanunda “personel” denildiğinden işçi veya sözleşmeli personelin de komisyon üyesi olması mümkündür.

Ihalenin karara bağlanmasında ihale yetkilisi komisyon kararını kaç günde imzalayabilir?

İHALENİN KARARA BAĞLANMASI VE ONAYLANMASI İhale komisyonu gerekçeli kararını belirleyerek, ihale yetkilisinin onayına sunar. İhale yetkilisi, karar tarihini izleyen en geç beş iş günü içinde ihale kararını onaylar veya gerekçesini açıkça belirtmek suretiyle iptal eder.

Muayene ve kabul komisyonunda kimler görev alamaz?

İşin denetiminde bulunan kontrol teşkilatı üyeleri, muayene ve kabul komisyonlarında üye olarak görev alamaz. Ancak, kontrol teşkilatı üyelerinin muayene ve kabul komisyonu ile birlikte işyerinde, işyeri öngörülmeyen işlerde ise sözleşmesinde işin kabulü için belirlenen yerde hazır bulunması zorunludur.

Yaklaşık maliyet üzerinde iş verilir mi?

Yaklaşık maliyetin üzerinde olmakla birlikte teklifin kabul edilebilir nitelikte görülmesi halinde idarenin ek ödeneğinin bulunması veya ilgili mali mevzuatı gereği ödenek aktarımının mümkün olması durumlarında teklifler kamu yararı ve hizmet gerekleri de dikkate alınarak kabul edilebilir.” Hükmü bulunmaktadır.

Pazarlık usulü ihalede yaklaşık maliyet ne zaman açıklanır?

Pazarlık usulü ile yapılan ihalede ise yaklaşık maliyet; son yazılı fiyat teklifleri okunduktan sonra, açık eksiltme yapılmasının gerekli olduğu durumlarda ise açık eksiltme yapıldıktan sonra açıklanır. Bu aşamadan önce yaklaşık maliyet açıklanamaz ve ilan edilemez.

Muayene Kabul Komisyonu kimler olamaz?

Ancak, ilgili idarede yeterli sayıda veya işin özelliğine uygun nitelikte uzman personel bulunmaması durumunda, 4734 sayılı Kanuna tabi idarelerden uzman personel görevlendirilebilir. İşin denetiminde bulunan kontrol teşkilatı üyeleri, muayene ve kabul komisyonlarında üye olarak görev alamaz.

Ihale ve satın alma komisyonu kaç kişiden oluşur?

MADDE 6 – (1) Satın Alma ve İhale Komisyonunun oluşumu ve işleyişi aşağıdaki gibidir: a) Satın Alma ve İhale Komisyonu, Birlik Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilecek en az üç üyeden oluşur. Komisyon Başkanı ve üyeler Birlik ve Oda yönetim kurulu üyeleri içinden belirlenir.