Dramanın hedefleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Dramanın hedefleri nelerdir?
  2. Drama özellikleri nelerdir?
  3. Yaratıcı dramanın önemi nedir?
  4. Eğitimde yaratıcı dramanın önemi nedir?
  5. Yaratıcı dramanın özellikleri nedir?
  6. Dramada tartışma bölümüne neden ihtiyaç duyulur?
  7. Yaratıcı dramanın eğitimdeki yeri nedir ve ne olmalıdır?

Dramanın hedefleri nelerdir?

Yaratıcı dramanın genel amaçları ise şu şekilde ifade edilmektedir: Yaratıcılık ve estetik becerilerin gelişimi. Eleştirel düşünme becerisinin gelişimi. Sosyal gelişim ve diğer kişilerle iş birliği içinde çalışma becerisinin gelişimi.

Drama özellikleri nelerdir?

Dramanın Başlıca Özellikleri Nelerdir?
  • Dramada insana saygı esas amaçtır,
  • Drama çeşitli yaşantılara dayalıdır,
  • Drama bir süreçtir, sonuca yoğunlaşmaz. ...
  • Dramada hayali ürünler ve gerçekler birbiriyle iç içedir,
  • Drama, özü olan doğaçlamalardan oluşur,
  • Drama sosyaldir; tekli, ikili, çoklu gruplarla gerçekleşir,
Daha fazla öğe...

Yaratıcı dramanın önemi nedir?

Yaratıcı dramanın bireye öğrenme yaşantısında pek çok yararı vardır. Drama, öğrenme ve sosyalleşmenin yanında bireyin kendine olan güven ve saygısını da geliştirir. ... Ayrıca bağımlılık yerine bağımsız olma, edilgenlik yerine katılımcı olma, yetkinleşme, karar verme, demokratikleşme yaratıcı dramanın diğer kazanımlarıdır.

Eğitimde yaratıcı dramanın önemi nedir?

Drama da çocuğa sağlıklı etkileşim ortamı sunarak çocuğun gelişimini destekleyerek kendi hareketleri yoluyla bir yaşantı geçirmesine fırsat yaratmakta ve aktif katılımcıya dönüşmesini sağlamaktadır. Drama denildiğinde eğlenerek geçirilen, içinde öğrenmenin de olduğu yaratıcı bir süreç akla gelmektedir.

Yaratıcı dramanın özellikleri nedir?

Yaratıcı drama; canlandırma odaklıdır. Bu odaklanma ise –mış gibi yapmaya, kurguya, spontaniteye (kendiliğindenliğe), daha çok doğaçlamaya ve rol almaya dayalıdır. Katılımcıların duygu ve düşüncelerini canlandırma eylemlerinde yansıtmaları, doğallığın ve kendiliğindenliğin yaşanması açısından önemlidir.

Dramada tartışma bölümüne neden ihtiyaç duyulur?

Drama oyunda yapılan bedensel hareketlerin sözel semboller ile tanımlanıp anlamlandırılması sayesinde çocuk bilgi ve beceri kazanabilir. Çocukların hareketlerinin adlandırıldığı, kodlandığı, anlamlarının kavrandığı, ayırt edildiği ya da genellendiği tartışma bölümüne ihtiyaç bulunmaktadır.

Yaratıcı dramanın eğitimdeki yeri nedir ve ne olmalıdır?

Yaratıcı drama yaşantıya dayalı, aktif, etkileşimli, sosyal ve duygusal bir öğrenme sürecini tanımlar. Çocuğun gelişimini her anlamda destekleyen, başlı başına bir eğitim alanı olma özelliği taşır. ... Bu yolla çocuk başta kendini ve duygularını keşfeder, sınırlarını tanır, parçası olduğu dünyayı daha iyi anlamlandırır.