Branşman direği ne demek?

İçindekiler:

  1. Branşman direği ne demek?
  2. Nihayet direği ne demek?
  3. Elektrikte lente nedir?
  4. SBA beton direk nedir?
  5. Direk ne için kullanılır?
  6. Zaviye direği ne demek?
  7. Travers direk nedir?
  8. Tepe kuvveti ne demek?
  9. Beton direk kaç kilo?
  10. Direk tepe kuvveti nedir?
  11. ENH direk nedir?
  12. Yüksek gerilim direkleri arası kaç metre?
  13. Direk tepe kuvveti nasıl hesaplanır?
  14. Yüksek gerilim direkleri nedir?
  15. Yüksek gerilim direkleri kaç volt?
  16. Trafo direği kaç kg?

Branşman direği ne demek?

Branşman Direkleri: Hava hatlarında taşıyıcı ve köşede taşıyıcı durumda olan direklerden bir veya iki yönde kol hattı ayrılıyorsa bu durumdaki taşıyıcı ve köşede taşıyıcı direklere branşman direkleri denir.

Nihayet direği ne demek?

Nihayet veya son direkleri şalt sahası giriş-çıkışlarında, trafo binasına giriş-çıkışlarda, hava hatlarının başında ve sonunda kullanılan direklerdir. Hava hatlarında kollara ayrılmalar dağıtımlar görülebilir. Bu durumlarda branşman direkleri kullanılır. Tevzi direklerin görevi tıpkı branşman direkler gibi dağıtımdır.

Elektrikte lente nedir?

Not: Payanda veya lente, direğin tepe kuvvetini artırmak için değil; belirli bir yöne doğru sürekli zorlanan köşe noktalardaki ağaç direklerin, esnemelerini ve eğilmelerini engellemek üzere destek amacıyla kullanılır.

SBA beton direk nedir?

SBA – ENH direkleri, TS EN 12843'e uygun santrifüj ( savurma ) yöntemiyle ve yüksek kaliteli çelik ve beton kullanılarak üretilen, elektrik enerjisi iletim ve dağıtımında kullanılan OG-AG ve ENH betonarme direkleridir.

Direk ne için kullanılır?

İletim ve dağıtım hatlarında kullanılan ve iletken- leri birbirlerinden belirli uzaklıkta havada tutmaya yarayan ve hat boyunca uygun aralık ve yükseklikte yerleştirilen şebeke donanımına direk denir.

Zaviye direği ne demek?

Yüksek Gerilimde Kullanılan Direkler Z-20 (Zaviye direkler) şeklinde isimlendirilir. Boyları 8,75 m ile 18,75 m'ye kadar değişmektedir. ... Bu direklerde birbirinde farklı boyda ikişer metre aralı çeşitli tipleri mevcuttur.

Travers direk nedir?

Direk üzerinde iletkenlerin taşınmasına yardımcı olan betonarme elemanlardır. Alçak Gerilim "AG" ve Orta Gerilim "OG" traversleri olarak çeşitlenir. Her iki tip travers de kendi aralarında "Taşıyıcı" ve "Nihayet"(Durdurucu) olmak üzere ikiye ayrılır.

Tepe kuvveti ne demek?

Tepe kuvveti, direk üzerinde yazılı olan ve yukarıda belirtildiği gibi uygulandığında direğin emniyetle taşıması gereken kuvvettir. 5 - Kırılma tepe kuvveti; direğin tepesinden 25 cm aşağıya direk eksenine dik uygulandığında, direği yük taşıyamayacak hale getiren kuvvettir.

Beton direk kaç kilo?

Galvanizli kafes tel örgü montajlarında en çok kullanılan beton direk standart 240 cm eğri boyunlu beton direktir. Standart bir 240 cm eğri boyunlu beton direğin ağırlığı 40 kg olmak zorundadır. Bu ağırlığın altındaki direklere müşterilerimizin itimat etmemesi gerekmektedir.

Direk tepe kuvveti nedir?

4 - Direk tepe kuvveti, direğin tepesinden 25 cm aşağıya direk eksenine dik olarak uygulanan kuvvettir. Tepe kuvveti, direk üzerinde yazılı olan ve yukarıda belirtildiği gibi uygulandığında direğin emniyetle taşıması gereken kuvvettir.

ENH direk nedir?

ENH'de düz hattı durdurmak amacıyla kullanılan direklere denir. Taşıyıcı direk- lere bağlanan iletkenlerin gergin durmasını sağlar. ... Genellikle durdurucu direkler arsında 7 adet taşıyıcı direk bulunabilir.

Yüksek gerilim direkleri arası kaç metre?

Hattın uzunluğunun 120 kilometre olduğunu ve enerjinin 300 direkle taşındığını ifade eden Karayağız, "Bu hat boyunca direklerin uzunluğu 16 metre ile 52 metre arasında değişiyor.

Direk tepe kuvveti nasıl hesaplanır?

Örneğin; “12/4” beton direği, 12 m boyunda ve 4 tipinde olduğunu gösterir. Direk tipi, 100 ile çarpılarak direğin tepe kuvveti bulunur. “12/4” direkte tepe kuvveti 400 kg' dır.

Yüksek gerilim direkleri nedir?

Yüksek gerilim elektrik enerjisinin üretildiği yerden tüketim merkezlerine ile- tilmesi için hava hatları kullanılır. İletim ve dağıtım hatlarında kullanılan ve iletken- leri birbirlerinden belirli uzaklıkta havada tutmaya yarayan ve hat boyunca uygun aralık ve yükseklikte yerleştirilen şebeke donanımına direk denir.

Yüksek gerilim direkleri kaç volt?

Yüksek gerilim hatları genellikle santral ile yerleşke arasına döşeniyor. Yüksek gerilim hattı, üzerinde 1000 volt dan 154 000 volt a kadar...

Trafo direği kaç kg?

İsimlendirme:Trafo direkleri, boy ve tipine göre önüne TR ilave edilerek isimlendirilir.'TR 13/12' olarak adlandırılan direğin 13 Metre boyunda ve 12x100=1200 Kg.