Hangi hallerde kıdem tazminatı ödenmez?

İçindekiler:

  1. Hangi hallerde kıdem tazminatı ödenmez?
  2. İşçi tazminatları nelerdir?
  3. Çalışırken kıdem tazminatı alabilir mi?
  4. İşten ayrılmadan kıdem tazminatı alabilir mi?

Hangi hallerde kıdem tazminatı ödenmez?

İşçinin gözaltına alınması veya tutuklanması halinde kıdemine göre, 6 aylık bir işçiyse bu durumun 2 haftadan fazla sürmesi, 6 ay-1,5 yıl arasında işçiyse 4 haftadan fazla sürmesi, 1,5 yıl- 3 yıl arasında işçiyse 6 haftadan fazla sürmesi, 3 yıldan fazla işçiyse 8 haftadan fazla sürmesi halinde işveren iş akdini haklı ...

İşçi tazminatları nelerdir?

Caydırıcılık yanında telafi edici özelliği de bulunan İş Hukuku'na özgü tazminatlar; kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, kötüniyet tazminatı, sendikal tazminat, ayrımcılık tazminatı, iş güvencesi (işe başlatmama) tazminatıdır.

Çalışırken kıdem tazminatı alabilir mi?

Kıdem tazminatı ödenebilmesi için esas olarak iş akdinin sona ermesi gerekir. ... İş Kanunu'nda, işçi çalışmaya devam ederken o tarihe kadar birikmiş kıdem tazminatının ödenebileceğine dair bir düzenleme bulunmuyor. Yargıtay ise bu tür ödemeleri “avans kıdem tazminatı” olarak kabul ediyor.

İşten ayrılmadan kıdem tazminatı alabilir mi?

Genel kurala göre istifa eden (İş sözleşmesini İş Kanunu'na uygun biçimde süreli fesih yoluyla fesheden) işçinin kıdem tazminatına hak kazanabilmesi mümkün değildir. Bir başka deyişle hiçbir gerekçe belirtmeden istifa eden işçi kıdem tazminatı alamaz.