Perennial alerjik rinit nedir?

İçindekiler:

  1. Perennial alerjik rinit nedir?
  2. Alerjik rinit tedavisi ne kadar sürer?
  3. Alerjik rinit ömür boyu sürer mi?
  4. Alerji ilaçları ömür boyu kullanılır mı?
  5. Alerjik rinit nasıl tedavi edilir?

Perennial alerjik rinit nedir?

Perennial alerjik rinit, ev içerisinde bulunan maddelere en sık ev tozu akarlarına bağlı ortaya çıkar. Alerjik rinit hafif seyirli olabilir ve günlük hayatı etkilemeyebilir veya daha ağır seyirli olabilir, günlük hayatı etkileyebilir, uyku düzensizliği, odaklanma güçlüğü, devamlı yorgunluk hali yapabilir.

Alerjik rinit tedavisi ne kadar sürer?

Alerjik rinit belirtilerin süre ve şiddetine göre sınıflandırılır. Bulgular haftada dört günden az veya dört haftadan kısa süreli ise “intermitan (aralıklı)”, haftada dört günden çok ve dört haftadan uzun süreli ise “persistan (süregen)” alerjik rinit denir.

Alerjik rinit ömür boyu sürer mi?

Mevsimsel olabileceği gibi, tüm yıl süren rinit şeklinde de ortaya çıkabilir. Kendiliğinden geçme olasılığı çok düşüktür. Çoğunlukla ömür boyu sürer ancak ileri yaşlarda şiddeti azalabilir.

Alerji ilaçları ömür boyu kullanılır mı?

Unutmayınız, astımlı olmak ömür boyu ilaç kullanmak anlamına gelmez. Düzenli tedavi, hasta eğitimi ve sık kontrol astım tedavisinin en önemli basamaklarını oluşturur.

Alerjik rinit nasıl tedavi edilir?

Alerjik rinit tedavisinde antihistaminler, kortizonlu spreyler (kortikosteroid) ve tuzlu su kullanılabilir. Burunda tıkanıklık fazla olduğu takdirde, ilk etapta dekonjestanlar kısa süreli kullanılabilir. Burunda çok fazla akıntı olduğu takdirde ise ipratropium burun spreyleri yarar sağlayabilir.