Torna tezgahları nedir?

İçindekiler:

  1. Torna tezgahları nedir?
  2. Masa torna tezgahı nedir?
  3. Otomat torna tezgahları nedir?
  4. Torna nedir ne ise yarar?
  5. Torna parçaları nelerdir?
  6. Frezeleme tezgahı nedir?
  7. Üniversal Torna nedir?
  8. Torna Kater çeşitleri nelerdir?
  9. Torna tezgahı nerelerde kullanılır?
  10. Üç ayaklı aynalara hangi parçalar bağlanabilir?
  11. Torna tezgahı hangi parçaları işler?
  12. Dikey Frezeleme nedir?
  13. Frezeleme işlemi nasıl yapılır?

Torna tezgahları nedir?

TORNA TEZGAHI ÇEŞİTLERİ
  • Üniversal Torna Tezgâhları ...
  • Dik Torna Tezgâhları ...
  • Revolver Torna Tezgâhları ...
  • Otomat Torna Tezgâhları ...
  • Hava (Çap) Torna Tezgahları ...
  • Ağır İş Torna Tezgâhları ...
  • Sıvama Torna Tezgâhları ...
  • Masa Tipi Torna Tezgâhları
Daha fazla öğe...

Masa torna tezgahı nedir?

2 - Masa tornası Üniversal torna ya da diğer tornalarla kıyasladığımızda çok daha küçük bir yapıdadır. Özellikle küçük ve hassas parçaların işlenmesini mümkün kılar. Kendi yapısı küçük olduğu gibi parçaların hassaslığına karşı da duyarlıdır; parçaların hassas bir şekilde ayarlanmasına yardımcı olur.

Otomat torna tezgahları nedir?

CNC Kayar Otomat ve Kamlı Torna Tezgahları seri üretim amaçlı üretilmiş makinalardır. Cnc Kayar Otomat , Komlike parçaları tek bağlamada işleyebilecek 7 ve 8 eksen işleme kabiletiyeti olan tezgahlardır. ... Kamlı Torna Tezgahları , Kamlar vasıtasıyla hareketleri sağlanan CNC tornaların seri üretim amaçlı versiyonudur.

Torna nedir ne ise yarar?

Özellikle Makine ve Metal sektöründe okuyanların/çalışanların lugatlarında ezbere bildiği haliyle anlatırsak: Kendi ekseni etrafında dönmekte olan, metal veya yapay malzemeler üzerinden doğrusal hareket eden kesici takım yardımıyla yapılan talaş kaldırma işlemine tornalama, işin yapıldığı tezgaha ise torna tezgahı ...

Torna parçaları nelerdir?

Torna tezgahlarının başlıca kısımlarını aşağıdaki başlıklar altında toplamak mümkündür.
  1. Gövde.
  2. Ayaklar.
  3. Fener Mili (İş Mili)
  4. Kayıtlar.
  5. Gezer Punta.
  6. Hız Kutusu.
  7. Araba.
  8. Kalemlik.
Daha fazla öğe...

Frezeleme tezgahı nedir?

Üzerinde birçok kesici ağız bulunan çakı ile genellikle doğrusal ilerleme hareketi yaparak iş parçalarından talaş kaldırma işlemi yapan makinelere freze tezgahı denir. Freze tezgâhları; düz ve açılı yüzeylerin işlenmesi, kanal açma, düz ve dairesel olarak bölüntüler yapma(dişli çark açma) vb. amaçlar için kullanılır.

Üniversal Torna nedir?

Makine ve metal sektöründe çok fazla kullanılan, kendi ekseni etrafında dönen metal ve yapay olan malzemeler üzerinden doğrusal hareket eden kesici takımlar sayesinde talaş kaldırma işlemini yapan, numerik kontrol sistemi olmayan makinelere universal torna tezgahı denir.

Torna Kater çeşitleri nelerdir?

Şekilde görüldüğü gibi başlıca çeşitleri kanal kateri, vida kateri, kesme kateri, delik kateri vb. Sert maden uçların bağlanmasında ise özel katerler kullanılırlar. Konvansiyonel torna tezgâhlarında kullanılan sert maden uçlar geçmişte katerlere sert lehim (sarı kaynağı) ile kaynatılarak kullanılırlardı.

Torna tezgahı nerelerde kullanılır?

Kullanımı Torna tezgahları ağaç tornalama, metal işleme, metal sıvama, termal püskürtme, parça ıslahı ve cam işlemede kullanılır.

Üç ayaklı aynalara hangi parçalar bağlanabilir?

Üç ve Dört Ayaklı Üniversal Ayna Üç ayaklı üniversal aynalar, silindirik üçgen, altıgen ve benzeri parçaların üç noktadan bağlanması için kullanılır.

Torna tezgahı hangi parçaları işler?

Bir torna tezgahı şu parçalardan oluşur:
  • Gövde.
  • Fener mili ve kutusu.
  • Hareketli punta.
  • Ayna (veya sabit punta)
  • Talaş mili.
  • Ana mil.
  • Norton kutusu.
  • Araba.
Daha fazla öğe...

Dikey Frezeleme nedir?

Talaşın kaldırılma niteliğine göre çevresel frezeleme ya da alın frezeleme adıyla anılır. Frezeler aynı zamanda takımın bağlı olduğu mile göre de isimlendirilir. Örneğin eğer milin konumu yatay ise yatay freze olarak adlandırılır. Aynı şekilde milin konumu dikey ise bu durumda dikey freze adını alır.

Frezeleme işlemi nasıl yapılır?

Frezeleme,kesme hareketi takımın kendi etrafında dönmesi ve parçanın ilerleme hareketi yapması ile gerçekleşen bir işlemdir.Frezeleme,takım çevresindeki dişler yardımıyla gerçekleşir.Frezeler işleme yöntemi bakımından çevresel ve alın olmak üzere ikiye ayrılır.Çevresel frezelemede talaş, takımın çevresinde bulunan ...