Bildigim ne demek Erzurum'da?

İçindekiler:

  1. Bildigim ne demek Erzurum'da?
  2. Erzurum'da Gudik ne demek?
  3. Erzurumlulara neden Dadaş denir?
  4. Erzurumda amcaya ne denir?
  5. Potur nedir Erzurum?
  6. Gudik ne demek Kürtçe?
  7. Erzurum kizina ne denir?
  8. Dıllo ne demek anlamı?
  9. Gudik ne demek anlamı?
  10. Guduk ne demek anlamı?

Bildigim ne demek Erzurum'da?

Ağabey manasına da kullanılır.

Erzurum'da Gudik ne demek?

Oğlak(gıdik), Köpek (gudik) , Kedi (pisik) Hindi (culuh), civciv(cücük), Fasülye (lobya), Mantı (hingel), Telis(çuval), Hala, (bibi), Teyze (eze), tulum (tuluh), patates( kartol) , Un Çorbası (herle),Dantel(tentene) , Beddua (gargış), Samanlık(merek), sergen (terek), çaydanlık(çaynik), Demin(bayah), kova(külek), havlu( ...

Erzurumlulara neden Dadaş denir?

Dadaşlar ; safkan TÜRK olup, Erzurum topraklarının onlara yüklediği belli insani kuralları ve kendilerine özgü güzel özellikleri vardır. Gözü pek cesur, milliyetçi korkusuz, inançlı ve dürüst, namuslu, mert insan anlamlarına gelir.Başka şehirlerde de ve böyle kişilere dadaş demek iltifat sayılır.

Erzurumda amcaya ne denir?

Batı Anadolu'da “Zeybek”, Karadeniz'de “Horon”, “Yalı havası”, “Kol havası”, Erzurum'da “Bar”, Güney ve Doğu Anadolu'da “Halay” … gibi birçok ad altında karşımıza çıkarlar. Yörelere göre verilen bu adlar türküleri belirttiği gibi, oyun havalarını da kapsamaktadır.

Potur nedir Erzurum?

pantolonun atası sayılan, dış don. erzurum kars yöresinin insanı tarafından kullanılan, içten giyilen kışların olmazsa olmaz yünden yapılma iç don.

Gudik ne demek Kürtçe?

Gudık (Kürt Mantısı)

Erzurum kizina ne denir?

Bugün hepimiz biliyoruz; Erzurum'da erkeklere Dadaş denir. ... Kadim zamanlarda ise aslında Dadaş ilk kullanıldığı şekliyle aile büyüklerine, kanaat önderlerine ve cemiyette ileri gelen erkeklere has bir adlandırma olarak kullanılmıştır.. Benze biçimlerde Erzurum da yaşayan Bayanlara da Paşa diye hitap edilirmiş..

Dıllo ne demek anlamı?

işe yaramaz anlamına gelir. sanırım kürtçede.

Gudik ne demek anlamı?

Köpek anlamına gelir. Sözcük, özellikle Erzincan yöresinde kullanılan bir hitaptır. Köpeklere, bilhassa da yavru köpeklere bu sözcükle hitap da edilir.

Guduk ne demek anlamı?

Dilimize Farsçadan geçmiş olan güdük kelimesi hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılır. Orijinal dilinde ''güdek'' şeklinde yazılan kelimenin sözlük anlamı küçüktür. Genellikle kısa boylu insanlar güdük olarak nitelendirilir. Kelimenin yan anlamı ise fazla gelişmemiş olan, eksik ve yetersizdir.