Bezelye çeşitleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Bezelye çeşitleri nelerdir?
  2. Araka bezelye midir?
  3. Bezelye Karbonhidrat mı?
  4. Araka sebze mi?
  5. Bezelye bitkisi nedir?
  6. Taze bezelye sebze mi?
  7. Mercimek hangi besin içeriğine girer?
  8. Taze bezelye pilav nasıl yapılır?

Bezelye çeşitleri nelerdir?

Pisum Sativum Var. Saccharatum PeaPisum Sativum Subsp. Arvense Bezelye/Alt sınıflar

Araka bezelye midir?

Sultani bezelye: Yassı kabuklu ve küçük tohumlu, körpeyken toplanıp taze fasulye gibi kabuğuyla birlikte yenen bezelye çeşididir. Tane bezelye (araka): Kabuklu olarak yenmeyen, yalnız olgunlaşan iri taneleri yenen bezelye çeşididir.

Bezelye Karbonhidrat mı?

Bezelye yüksek karbonhidrat içerdiği düşüncesiyle diyetteki bireylerin öncelikli olarak vazgeçtikleri sebzelerin başında yer alır. Ancak bilinenin aksine oldukça tok tutucu bir alternatiftir100 gramında ortalama 18 gr. protein ve 4.5 gr. lif içerir. Protein içeriğiyle metabolizmayı destekler.

Araka sebze mi?

06 Tem Nişastalı Bir Sebze:Bezelye. Bezelye (Pisum sativum), baklagillerden (Fabaceae) yeşil kabuğu ile veya yalnız taneleri yenilen bir bitki türüdür.Botanikte, bezelye sebze değildir.

Bezelye bitkisi nedir?

Bezelye (Pisum sativum), baklagillerden (Fabaceae) taze, yeşil kabuğu ile taneleri ya da yalnız taneleri yenilen bir bitki türü. Ayrı taç yapraklı iki çenekli baklagiller familyasından tırmanıcı bir bitkidir. Bezelye adlı lezzetli ve çok besleyici sebzeyi ilkbaharda ve yazın verir.

Taze bezelye sebze mi?

Dondurulmuş, taze ve konserve çeşitleri bulunmaktadır.Bezelyenin, bakliyat yoksa sebze mi olduğu hep karıştırılır.Fakat biz diyetisyenler içerdiği besin öğelerine baktığımız zaman bezelyenin sebze olduğunu kabul ederiz.

Mercimek hangi besin içeriğine girer?

Et-Yumurta-Kurubaklagil Grubu. Bu grupta yer alan besinler: Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinler bulunur.

Taze bezelye pilav nasıl yapılır?

Kavurduğunuz pirincin üzerine 1 su bardağı haşlanmış bezelye, damak tadınıza göre tuz ve 2 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu koyup, 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Bezelyeli pilav kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Kısık ateş üzerinde suyunu çekene kadar pişirin.