Radyoloji yan dalları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Radyoloji yan dalları nelerdir?
  2. Yoğun bakım yandal kaç yıl?
  3. Radyoloji uzmanları ne kadar maaş alıyor?
  4. Onkoloji hangi bölümün yan dalı?
  5. Dahiliye yan dal nedir?
  6. Hematoloji kaç yıl?
  7. Üroloji yan dal mı?
  8. Fizik tedavi uzmanları ne kadar maaş alıyor?

Radyoloji yan dalları nelerdir?

Radyoloji iki ana başlığa ayrılır. Bunlar, "Diagnostik Radyoloji" ve "Radyoterapi" dir.

Yoğun bakım yandal kaç yıl?

Bu tarihten itibaren, YDUS'ta başarılı olan bazı ana dallara mensup uzman hekimlerin, yoğun bakım yan dal uzmanı olabilmeleri için üç yıllık yoğun bakım yan dal eğitim programı dahilinde multidisipliner ve kapsamlı bir eğitim dönemini tamamlayarak girdikleri uzmanlık sınavından başarılı olmaları şart koşulmuştur.

Radyoloji uzmanları ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Radyoloji Uzmanı15.00021.740

Onkoloji hangi bölümün yan dalı?

Medikal (Tıbbi) Onkolog, İç Hastalıkları Uzmanlığı üzerine yan dal olarak Medikal Onkoloji ihtisası yapmış hekime denir. Medikal Onkoloji Uzmanları, kanser tanısı patolojik olarak konmuş hastaları diğer branşlarla (Genel Cerrahi, Radyasyon Onkolojisi, Patoloji, Radyoloji.)

Dahiliye yan dal nedir?

Dört yıllık iç hastalıkları uzmanlık eğitiminin sonunda hekimler iç hastalıkları uzmanı olmaktadır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Devlet Hizmeti yükümlülüğünü tamamlayan iç hastalıkları uzmanları, yan dal uzmanlık sınavına (YDUS) girerek yan dal uzmanlığı yapabilmektedir.

Hematoloji kaç yıl?

Multidisipliner bir yaklaşımla pek çok hastalığın tanı ve tedavisini yapan bölüm hekimleri, 6 yıllık tıp fakültesi eğitimlerinin ardından 4 yıl iç hastalıkları (dahiliye) eğitimi ve 3 yıl hematoloji ihtisası olmak üzere toplam 13 yıl eğitim görür.

Üroloji yan dal mı?

2011 yılından itibaren Çocuk Ürolojisi bir yan dal olarak kabul edilmiş ve resmi eğitim verilir jale gelmiştir.

Fizik tedavi uzmanları ne kadar maaş alıyor?

Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar? Günümüzde Fizyoterapistlerin ortalama maaşları 3.600 TL arasında değişmektedir. En düşük Fizyoterapist maaşı 2.500 TL, en düşük Fizyoterapist maaşı ise 4.750 TL arasında değişiklik göstermektedir.