Safra kesesi porselen kese nedir?

İçindekiler:

  1. Safra kesesi porselen kese nedir?
  2. Porselen safra kesesi neden olur?
  3. Safra kesesi fundus ne demek?
  4. Safra kesesi ne demek?
  5. Safra kesesi tahlilleri nelerdir?
  6. Safra kesesindeki kitle ne demek?
  7. Safra kesesi nereye açılır?

Safra kesesi porselen kese nedir?

Porselen safra kesesi, safra kesesi duvarında kalsifikasyon olmasıdır. Kese duvarı sert ve kırılgandır. Genellikle asemptomatiktir, çekilen direkt grafilerde kalsifiye safra kesesi duvarı seçilir. Özel bir kronik kolesistit formudur.

Porselen safra kesesi neden olur?

Genel olarak safra taşı hastalığında olduğu gibi, bu durum ağırlıklı olarak orta yaştaki şişman kadın hastalarda görülür. Kesin nedeni belli olmasa da safra kesesi taşları tarafından oluştuğuna inanılır.

Safra kesesi fundus ne demek?

Fundus yuvarlak yapıda olup kesenin tabanını oluşturur ve karın duvarına bakan bir açıya sahiptir. Bazen korpus olarak da adlandırılan gövde kısmı alt karaciğerin yüzeyinde bir depresyonda bulunur. Boyun kısmı safra ağacının bir parçası olan sistik kanala incelerek devam eder.

Safra kesesi ne demek?

Safra kesesi, karının sağ tarafında, karaciğerin altında bulunan küçük armut şekilli bir organdır. Safra kesesi, ince bağırsağınıza salınan safra adında bir sindirim sıvısını tutar. Safra kesesinin iltihaplanmasına kolesistit denir. Safra kesesinden çıkan tüpü tıkayan safra taşları kolesistite sebep olabilir.

Safra kesesi tahlilleri nelerdir?

Safra sistemi hastalıklarında doğru tanıya varabilmek için ayrıntılı tıbbi öykü ve fizik muayene yapılması gerekir. Ardından tam kan sayımı, karaciğer fonksiyon testleri, bilirubin, amilaz ve idrar tahlili ve detaylı görüntüleme için batın ultrasonografisi (USG) yaptırılır.

Safra kesesindeki kitle ne demek?

Safra kesesi kanserleri, özellikle kese duvarından kaynaklanan kötü huylu tümörlerdir. Safra kesesi içerisindeki polipler, safra kesesi iltihapları, obezite, nitrozamin gibi bazı kimyasal maddeler safra kesesi kanserinin başlıca nedenleri olabilir.

Safra kesesi nereye açılır?

Safra yolları karaciğerden çıktıktan sonra sağ-sol karaciğer kanalı ve safra kesesi kanalı birleşmesi ile tek bir kanal oluşturur, kanalın son kısmı pankreas içinden geçerek bağırsağa açılır.