TCA peeling ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. TCA peeling ne için kullanılır?
  2. TCA nedir ne işe yarar?
  3. TCA peeling 25 nasıl kullanılır?
  4. TC asit nedir?

TCA peeling ne için kullanılır?

Orta peeling nedir? TCA ( 35 - 50 ) +/- diğer yüzeysel soyucu. 0.45 mm derinlikte deride soyma yapar. Orta derinlikte kırışıklık, ciltte güneş hasarı, cilt lekeleri, yüzeysel cilt kanseri ve kanser öncüsü lezyonlarda etkilidir.

TCA nedir ne işe yarar?

TCA (Triklorasetik Asit): Genellikle orta-derin kimyasal peeling işlemleri için en sık tercih edilen TCA yani triklorasetik asittir. Bu asit solüsyonlarında kimyasal yoğunlukları değiştirilerek asidin cildin ne kadar derinliğine nüfuz ettirilebileceği ayarlanabilmektedir.

TCA peeling 25 nasıl kullanılır?

Gözeneklerin açılması için kurulanan bölgeye peeling solüsyonu damlalık veya pamuk yardımı ile 2 kat uygulanır. İlk katta solüsyon uygulandıktan sonra 1 dakika beklenir ve sonra 2.Kat uygulanır ve 2 dakika bekledikten sonra peeling solüsyonu uygulanan bölge silinir ve üzerine sonlandırıcı sıvı uygulanır.

TC asit nedir?

Trikloroasetik asit -TCA-TCAA bir haloasetik asittir. Haloasetik asitler alfa karbonda bir yada daha fazla H yerine halojenlerin (fluorine, chlorine, bromine yada iodine) geçtiği asitlerdir. Haloaestik asitlerin kimyasal peeling en sık kullanılanı TCAA dır haloasetik asitlerin klor deriveleridir.