Araf Ne Demek din?

İçindekiler:

  1. Araf Ne Demek din?
  2. Aski Araf Ne Demek?
  3. Arasat ne demek din kültürü?
  4. Kıyamet günü toplanılacak yerin adı nedir?

Araf Ne Demek din?

Araf kelimesinin sözlük anlamına bakıldığında 'cennet ile cehennem arasında yer alan bir surun yüksek tepeleri' olarak bilinmektedir. Kur'an-ı Kerim'de de geçen bu kelime genel olarak bu anlamı üzerinden tanımlanmaktadır. Günahları ve sevapları aynı olan kişilerin arınması için gideceği yer olduğuna inanılır.

Aski Araf Ne Demek?

Arafın cennet ve cehennem arasında bir yer olduğuna inanılır. Günah ve sevapları eşit olan kişilerin cennet ya da cehenneme gireceklerini bekledikleri yer olarak bilinen Araf Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde betimlenir; 46- İki taraf arasında bir engel ve tepeler üstünde hepsini yüzlerinden tanıyan adamlar vardır.

Arasat ne demek din kültürü?

Arsa (العرصة) kelimesinin çoğulu olan arasât, "üzerinde bina bulunmayan boş arazi parçaları" anlamına gelir. Kur'an'da zikredilmeyen bu kelime hadislerde sözlük mânasıyla kullanılır (bk. Buhârî, "Meġāzî", 8).

Kıyamet günü toplanılacak yerin adı nedir?

Kelime anlamına baktığımızda ise Mahşer demek büyük ve kalabalık ortam anlamına gelmektedir. Mahşer kelimesinin kökeni Arapçadır. Kıyamet gününden sonra bütün insanların bir arada toplanacağı yere mahşer günü veya mahşer denilmektedir.