Tenizol tablet ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Tenizol tablet ne için kullanılır?
  2. Tenizol tablet ne kadar verilir?
  3. Tenizol nasil kullanilir?
  4. Iç parazit ne kadar?
  5. Kedilere parazit hapı nasıl verilir?

Tenizol tablet ne için kullanılır?

İçeriğinde her tablette 50 mg praziquantel ve 500 mg fenbendazol bulunan, yuvarlak kurtlara karşı mücadelede etkin olan, kedi ve köpeklerde kullanılan, 2 çentikli bölünebilecek şekilde dizayn edilmiş, ağızdan alınan tablet şeklinde parazit ilacıdır.

Tenizol tablet ne kadar verilir?

Tenizol oral tabletin köpek ve kedilerdeki pratik dozu 10 kg canlı ağırlık için 1 tablettir. Tedaviye günde bir defa olmak üzere, birbirini takip eden 3 gün süreyle devam edilmelidir.

Tenizol nasil kullanilir?

Köpek ve kedilere sosis içine konularak (veya sosis ile sarılarak), diğer yiyeceklerinin içine kırılıp karıştırılarak veya doğrudan yutturulmak suretiyle verilebilir. Müstahzarı kullanmadan önce hayvanlara herhangi bir diyet uygulamaya gerek yoktur.

Iç parazit ne kadar?

İç parazit ilaçlarının uygulanma yoluna göre fiyatları; Enjektabl yöntemiyle uygulanan aşı ücretleri kediler için: 60 ile 80 TL arasında. Oral yolla uygulanan iç parazit ilaçları ücretleri: 50 ile 70 TL arasında. Dış parazitler için kedilere gerçekleştirilen uygulama ücretleri 50 ile 70 TL arasında.

Kedilere parazit hapı nasıl verilir?

Kedilerde parazit aşısı enjeksiyon olarak yapılabileceği gibi oral ya da tropikal yolla da uygulanabilir. Kedilerde dış parazit aşısı yaygın olarak enseden damlatılarak uygulanır. Bu uygulamada dikkat edilmesi gereken uygulama bölgesinin kedinin ulaşamayacağı bir nokta olmasıdır. Bu nedenle ense en ideal tercihtir.