Alına dolgu yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Alına dolgu yapılır mı?
  2. Dolgu nasıl çözülür?
  3. Yüze dolgu işlemi nasıl yapılır?
  4. Çene dolgusu kaç ml olmalı?

Alına dolgu yapılır mı?

Alın bölgesinde genellikle hyaluronik asit içeren dolgular kullanılmaktadır fakat Elanse akıllı dolgu dediğimiz Polikaprolakton içeren dolgular ve Ca-hidroksi apatit içeren Radiese dolgu da kullanılabilir. Alın bölgesi damar ve sinirler açısından önemli olan bir bölgedir.

Dolgu nasıl çözülür?

Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerini hyaluronidaz adlı bir madde enjekte ederek eritmek mümkün. Bu basit bir işlemdir ve hiçbir yan etkisi yoktur. Dolguyu yapan doktorunuzdan bu maddeyi enjekte ederek dolguyu eritmesini isteyebilirsiniz.

Yüze dolgu işlemi nasıl yapılır?

Dolgu işlemi cilt altına uygulanan basit bir enjeksiyondan ibarettir. İşlemden önce bölgeye lokal anestezi uygulanır. Dolgu işlemi uygulanacağı bölgeye göre değişmekle beraber, en fazla yarım saat süren bir prosedürdür. Dolgu işlemi 4 ay ile bir yıl arası değişen sürelerde kalıcılık gösterir.

Çene dolgusu kaç ml olmalı?

Çene hattı dolgusu, çene ucu küçüklüğü, çenenin pozisyonu ve yapısına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu koşullar göz önünde bulundurularak yapılan bu işlem, normal yapıda bir çene ucuna ortalama 2 cc/ml veya 2 enjektör şeklinde uygulanır.