Kondisyon nedir antrenman Bilgisi?

İçindekiler:

  1. Kondisyon nedir antrenman Bilgisi?
  2. Futbolda güç nasıl kazanılır?
  3. Dayanıklılığı artırmak için neler yapılabilir?
  4. Futbolda kuvvet antrenmanı nedir?

Kondisyon nedir antrenman Bilgisi?

KONDİSYON NEDİR? Asıl olarak sürat, kuvvet ve dayanıklılığın geliştirilmesini içerir. Sporsal verimliliği artırmak, sporcunun iş yapabilme kapasitesini arttırabilmek ve motorik özellikleri geliştirmek için yapılan planlı ve süreli yüklenmelerdir.

Futbolda güç nasıl kazanılır?

Futbolda kondisyonunuzu artırabilmek için öncelikle atletizm seviyenizi yuları çekmeniz gerekir. Tüm kas gruplarını çalıştıran ve dayanıklılığı artıran egzersizleri içeren dairesel antrenmanlar bu nedenle son derece önemlidir. Beslenme ve uyku düzeninizi iyi ayarlamak da daha hızlı kondisyon kazanmanızı kolaylaştırır.

Dayanıklılığı artırmak için neler yapılabilir?

İlk olarak ne sadece ağırlıklara, ne de sadece kardiyoya yönelmelisiniz. Dayanıklılık seviyenizi artırmak için hem maksimum oksijen tüketim kapasitenizi (vo2 max) hem de kuvvetinizi artırmalısınız. Bu sebeple ilk tercih olarak kuvvet antrenmanlarınızı kardiyoyla birleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Futbolda kuvvet antrenmanı nedir?

FUTBOLDA NEDEN KUVVET ANTRENMANI GEREKLİDİR? ... Futbolcunun eksantrik, reaktif kas kuvvetini maksimal, çabuk-patlayıcı kuvvet ve plyometrik antremanları ile geliştirerek ani duruş ve yön değiştirmelerde performansı arttırmak.