Bulgaristan'a ne satabilirim?

İçindekiler:

  1. Bulgaristan'a ne satabilirim?
  2. Bulgaristan ile olan ticari ilişkilerimiz nelerdir?
  3. Bulgaristan vatandaşları Avrupada çalışabilir mi?
  4. Bulgaristan vize kalkıyor mu?
  5. Bulgaristan vizesiz nasıl gidilir?
  6. Bulgaristan hangi gelişme sonrası bir I Dünya Savaşı'na katılım göstermiştir?

Bulgaristan'a ne satabilirim?

Bulgaristan'a sattığımız ürünler başlıca; petrol ve mineral yağları, bakır ve hurda, otomobil ve diğer motorlu aralar, tel ve kablolar, işlenmemiş alüminyum, otomotiv yedek parçası, şekillendirilmiş demir-çelik mamulleri, monitörler ve projektörler, plastik ve plastikten yapılmış eşyalar, örme eşyalardır.

Bulgaristan ile olan ticari ilişkilerimiz nelerdir?

Türkiye, Bulgaristan'ın ilk beş ticaret ortağı arasındadır. Bulgaristan'ın dış ticaretinde Türkiye'nin payı % 8 oranındadır. Ülkedeki toplam Türk yatırımları 2 milyar Dolar civarındadır. İki Türk sermayeli bankanın yanısıra Bulgaristan'da irili ufaklı yaklaşık 1.500 Türk şirketi faaliyet göstermektedir.

Bulgaristan vatandaşları Avrupada çalışabilir mi?

Bulgar vatandaşları ve aile üyeleri Avrupa Birliği ve Schengen ülkelerini bir vize sistemine tabi olmadan serbestçe dolaşma hakkına sahiptir. Bulgaristan vatandaşları ve aile üyeleri Avrupa Birliği sınırları içerisindeki herhangi bir ülkede ikamet etme, yaşama ve çalışma hakkına sahiptir.

Bulgaristan vize kalkıyor mu?

Hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları geriye dönük son 180 gün içinde toplam 90 güne kadar ikamet edebilecek şekilde, vizesiz olarak Bulgaristan'a seyahat edebilirler. Hizmet pasaportu sahibi vatandaşlarımız ile diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımız 30 güne kadar yapacakları seyahatler için vizeden muaftırlar.

Bulgaristan vizesiz nasıl gidilir?

Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Bulgaristan vizeleri veya Schengen vizeleri olmaksızın ülkeye giriş yapamazlar. Hususi, Diplomatik ve Hizmet pasaportuna sahipler 180 gün içinde 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

Bulgaristan hangi gelişme sonrası bir I Dünya Savaşı'na katılım göstermiştir?

1915 Osmanlı-Bulgar Hudut Tashihi Antlaşması Bulgaristan ve Osmanlı İmparatorluğu arasında tarihinde imzalanan antlaşmadır. İki ülke arasındaki sınırı Bulgaristan lehine genişletilerek, Bulgaristan'ı Birinci Dünya Savaşı'na İttifak Devletleri tarafında katmayı sağladı.