Üniversite psikoloji dersleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Üniversite psikoloji dersleri nelerdir?
  2. Psikoloji dalları nelerdir?
  3. Psikolog nedir maaş?
  4. Psikoloji için kaç net gerekir 2020?

Üniversite psikoloji dersleri nelerdir?

Ders konuları psikoloji tarihi, psikolojide araştırma yöntemleri, duyum ve algı, davranış, öğrenme, motivasyon, duygu ve bellek, zeka, kişilik, gelişim psikolojisi, sağlık psikolojisi, sosyal psikoloji, psikolojik bozukluklar ve psikolojik bozuklukların tedavisidir.

Psikoloji dalları nelerdir?

Psikolojinin sosyal psikoloji, klinik psikoloji, gelişim psikolojisi, deneysel psikoloji, psikometri, uygulamalı psikoloji, adli psikoloji, eğitim psikolojisi, sağlık psikolojisi, spor psikolojisi, trafik piskolojisi, pozitif psikoloji, politik psikoloji ve din psikolojisi gibi pek çok alt alanı vardır.

Psikolog nedir maaş?

Kamuda çalışan psikologların ortalama maaşı 44 TL arasında farklılık gösteriyor. En düşük psikolog maaşı ise 35 TL'dir. Aylık kazancı en yüksek olan psikologlar ise kendi kliniklerinde ve özel hastanelerde çalışmaktadır. Bu kurumlarda çalışan psikologların maaşı 50 TL arasında değişiyor.

Psikoloji için kaç net gerekir 2020?

2- Ortaöğretim Başarı Puanının, 2020 YKS-EA puanına etkisi 56 olan bir öğrencinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünü kazanabilmesi için 400 ham puan alması gerekmektedir. Bu öğrenci, TYT - Temel Yeterlilik sınavında toplam 88,25 net. 8,5 net Fen Bilimleri neti yapmalıdır.