Com tr tr nedir?

İçindekiler:

  1. Com tr tr nedir?
  2. Com .tr nedir?
  3. Internet site adresinde tr nedir?
  4. Tr alan adı neden Türkiye?
  5. Com Tr farkı ne?
  6. Com tr uzantısı ne demek?
  7. Com Tr nerede kullanılır?
  8. .gov Uzantısı ile girilen bir internet sitesi aşağıdaki kurumlardan hangisine ait olabilir?
  9. Türkiye'deki .tr uzantılı web sayfaları için alt alan adı dağılımı hangi kurumun görevidir?
  10. Türkiye'nin internet uzantısı nedir?
  11. Your domain ne demek?
  12. Com tr farkı ne?
  13. Askeri kuruluşlarının internet adreslerinin uzantısı nedir?
  14. Com tr nerelerde kullanılır?
  15. Gov tr nerelerde kullanılır?
  16. Askeri siteler için hangi internet uzantısı kullanılır?

Com tr tr nedir?

Com.tr alan adı yakın zamana kadar işletmelere ya da markalara verilebilirken günümüzde bireysel kullanıcılar da alabilmektedir. Özellikle sonundaki tr uzantısı ile Türkiye'de faaliyet gösteren ilgili kuruluşların tercih ettiği bir uzantıdır.

Com .tr nedir?

Com.tr uzantılı alan adları ODTÜ tarafından nic.tr adresi üzerinden tescil edilmektedir. Kurumsal firmaların com.tr uzantılı alan adlarını kullanmaları bu yüzdendir. Aynı zamanda com.tr uzantılı alan adını alan bir firma com uzantılı alan adını alarak başka kişilere ismini kullanma hakkı vermemelidir.

Internet site adresinde tr nedir?

Türkiye'nin ülke alan adı olan .tr uzantılı alan adları (.com.tr, . net.tr ve daha fazlası) ODTÜ tarafından yönetilmekte ve tahsis edilmektedir, en fazla beş yıl olarak tahsis edilebilir. “.com.tr” alan adını nic.tr adresi üzerinden kayıt ettirebilirsiniz.

Tr alan adı neden Türkiye?

kz, Fas . ma domain uzantısını kullanmakta. Türkiye ise .com.tr uzantılı alan adını seçmiş durumda. ... Bunlardan en doğrusu Türkiye'nin 1990 yılında TÜVAKA'ya (Türkiye Üniversiteler ve Araştırma Kurumları Ağı) yapılan başvuru sonucunda ikinci düzey alt alan adını benimsemiş olması.

Com Tr farkı ne?

.com ve .com.tr uzantıları arasında erişebilirlik açısından hiçbir fark bulunmamaktadır. . tr uzantısı bu alan adının Türkiye'den olduğunu gösterir. Türkiye'nin Internet üzerindeki alan adı kodu .tr 'dir.

Com tr uzantısı ne demek?

tr uzantısı bu alan adının Türkiye'den olduğunu gösterir. Türkiye'nin Internet üzerindeki alan adı kodu .tr 'dir. Özellikle birçok firma hem .com hem de .com.tr uzantılı alan adlarını tescil etmektedirler. .com uzantılı domain adresinde herhangi bir belge gerekmemektedir.

Com Tr nerede kullanılır?

com.tr: Ticari Sicil Gazetesi'ne kayıt yaptıran resmi kuruluşlar kullanıyor. net: Servis sağlayıcılar ve servis sunucuları tarafından kullanılıyor. gov: Hükümet kurumları tarafından kullanılıyor. edu: Education kelimesinin baş harflerinden oluşturulmuş olan bu uzantı, eğitim kuruluşları tarafından kullanılıyor.

.gov Uzantısı ile girilen bir internet sitesi aşağıdaki kurumlardan hangisine ait olabilir?

.gov : Hükümet kurumları kullanmaktadır. . info : information. Bilgi siteleri için kullanılır.

Türkiye'deki .tr uzantılı web sayfaları için alt alan adı dağılımı hangi kurumun görevidir?

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından 1991 yılından bu yana verilmekte olan “.truzantılı alan adlarının tahsis yetkisi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na geçti.

Türkiye'nin internet uzantısı nedir?

Türkiye İçin .tr alt uzantıları Sonu TR ile biten web sitesi adresi uzantıları Nic.tr tarafından yapılmaktadır. Nic.tr 1991 yılında hizmet vermeye başlamış olup Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde hizmet vermektedir. .com.tr, . biz.tr , .

Your domain ne demek?

Domain name, yani Türkçe karşılığıyla domain adı (veya alan adı) özünde web sitenizin fiziksel adresinin karşılığı anlamına gelir. ... Domain, alan adı anlamına gelir ve iki önemli öğeden oluşur. Örneğin Facebook.com domain adı internet sitesinin adını (yani Facebook) ve domain adının uzantısını (.com) içerir.

Com tr farkı ne?

.com ve .com.tr uzantıları arasında erişebilirlik açısından hiçbir fark bulunmamaktadır. . tr uzantısı bu alan adının Türkiye'den olduğunu gösterir. Türkiye'nin Internet üzerindeki alan adı kodu .tr 'dir.

Askeri kuruluşlarının internet adreslerinin uzantısı nedir?

. mil : military. Ordu kuruluşları için ayrılmıştır . .mobi: Mobile.

Com tr nerelerde kullanılır?

. edu.tr: Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından tanınan eğitim kurumları içindir.

Gov tr nerelerde kullanılır?

Örneğin, devlet ve kamu kurumlarının sahip olduğu web sitelerinde .gov kısaltması kullanılmaktadır. Bu domain uzantısı, uluslararası alanda kullanılan bir terim olup, ülkemizde de geçerlidir. Gov, İngilizce goverment kelimesinin kısaltmasıdır. Goverment dilimizde devlet, kamu anlamlarına gelmektedir.

Askeri siteler için hangi internet uzantısı kullanılır?

Mil alan adı uzantısı olarak askeri alanlarda kullanılmaktadır. Kaldı ki, mil kelime olarak, military kelimesinin kısaltılmış halidir. Military ise askeri anlamındadır. Ülkemiz dahil, uluslararası alanda, askeri kurum ve kuruluşlar, internet sitelerinde .