Mikro klima özelliği nedir?

İçindekiler:

  1. Mikro klima özelliği nedir?
  2. Makro iklim ne demek?
  3. Mikroklima ne demek biyoloji?
  4. Savan ikliminin özellikleri nelerdir?

Mikro klima özelliği nedir?

Mikroiklim (mikroklima, mikro-klima) zemine yaklaşık 2 metre yükseklikteki iklimi ya da belirgin ve küçük bir alandaki (örneğin bir şehirde binalar arasındaki) iklim anlamına gelir. Mikroklima, çevresindeki büyük iklim (makroklima) özelliklerinden ayrılan küçük iklim alanıdır.

Makro iklim ne demek?

Makro iklim, bir şehrin ya da bölgenin genelinde görülen iklim çeşididir. Marmara Bölgesinde görülen Karasal, Akdeniz ve Karadeniz iklimleri buna örnek olarak gösterilebilir. Makro iklim tipleri o bölgede yetişen tarım ürünlerini, florayı ve bitki örtüsünü de etkiler.

Mikroklima ne demek biyoloji?

Mikroklima Biyoloji Terimi Olarak Mikroklima: Bir ekosistemde örneğin bir ormanda ağaçların üst kısımları ile orman zemini arasında ışık şiddeti, sıcaklık, nem miktarı, rüzgârdan etkilenme seviyesi gibi küçük iklim farkları vardır, bu iklim farklılıklarına mikroklima denir.

Savan ikliminin özellikleri nelerdir?

- Yıllık ortalama sıcaklık 20 derecenin üstündedir. - Günlük sıcaklık farkı ise 10 dereceden azdır. - İklime düşen yıllık yağış miktarı 10 m arasında değişmektedir. - Konveksiyonel yağışlar savan ikliminde görülür.