GKS kredi ne demek?

İçindekiler:

  1. GKS kredi ne demek?
  2. Kredi sözleşmeleri nelerdir?
  3. Kefalet süresi ne kadar?
  4. Ticari kefillik nedir?
  5. Tüketici kredi türleri nelerdir?
  6. Genel kredi Taahhütnamesi nedir?
  7. Kefillik zaman aşımına uğrar mı?
  8. Ticari iş karinesi ne demek?
  9. Tüketici kredileri kapsamı nedir?
  10. Bağlı tüketici kredisi nelerdir?
  11. Bursiyer Taahhütnamesi nedir?
  12. Taahhütname nedir ne işe yarar?
  13. Şahsi teminat ne demek?

GKS kredi ne demek?

GKS ile kredi müşterisi bankadan kendisine sözleşmedeki koşullara uygun olarak kredi kullandırılmasını talep etme hakkına sahip olurken,banka da kredi müşterisine sözleşmede kararlaştırılan koşullara uygun olarak kredi kullandırma borcu altına girer.Ancak taraflar arasında kurulan GKS, kredi müşterisini kredi kullanma ...

Kredi sözleşmeleri nelerdir?

Kredi açma sözleşmesi, krediyi verenin, krediyi alana belirli bir sınıra kadar, belirli veya belirsiz bir zaman süreci içinde, belli şartlarla krediyi çeşitli kredi türleri halinde veya bir tek kredi şeklinde kullandırmayı, diğer tarafın da aldığı krediyi faiz, komisyon ve diğer giderler ile birlikte geri ödemeyi ...

Kefalet süresi ne kadar?

Maddeye göre, Bir gerçek kişi tarafından verilmiş olan her türlü kefalet, buna ilişkin sözleşmenin kurulmasından başlayarak on yılın geçmesiyle kendiliğinden ortadan kalkar. ü Kefaletin sona ermesine bir (1) yıldan az bir süre kalmış olmalıdır. Sözleşme en fazla 10 yıl için uzatılabilecektir (TBK m. 598).

Ticari kefillik nedir?

Bir çok ticaret şirketi veya gerçek kişi tacir bankalardan kredi kullanırken, kredi sözleşmelerine tacir olmayan gerçek kişiler kefil sıfatı ile imza atarlar. Bu şekilde krediyi kullandıran banka ile kefil olarak imza atan gerçek kişi arasında kefalet sözleşmesi kurulmuş olur.

Tüketici kredi türleri nelerdir?

Bireysel Kredi Türleri Nelerdir?
  • İhtiyaç kredisi.
  • Taşıt kredisi.
  • İpotekli ihtiyaç kredisi.
  • Konut kredisi olmak üzere 4 ana başlığa ayrılmıştır.

Genel kredi Taahhütnamesi nedir?

Müşteri, Bankanın dilediği zaman istediği miktar ve nitelikte, Banka tarafından kabule şayan bulunan emtiayı veya emtiayı temsil eden belgeleri (Banka adına düzenlemeyi ve düzenletmeyi) Bankaya temlik, ciro, rehin ve teslim etmeyi taahhüt eder.

Kefillik zaman aşımına uğrar mı?

Maddeye göre, Bir gerçek kişi tarafından verilmiş olan her türlü kefalet, buna ilişkin sözleşmenin kurulmasından başlayarak on yılın geçmesiyle kendiliğinden ortadan kalkar. ü Kefaletin sona ermesine bir (1) yıldan az bir süre kalmış olmalıdır. Sözleşme en fazla 10 yıl için uzatılabilecektir (TBK m. 598).

Ticari iş karinesi ne demek?

Ticari iş karinesi: bir tacirin borçlarının ticari olması asıldır. Ancak, gerçek kişi olan bir tacir, işlemi yaptığı anda bunun ticari işletmesiyle ilgili olmadığını diğer tarafa açıkça bildirdiği veya işin ticari sayılmasına durum elverişli olmadığı takdirde borç adi sayılır (TK m. 19/1).

Tüketici kredileri kapsamı nedir?

I- TKHK m.10 tüketici kredisini, tüketicilerin bir mal veya hizmet edinmek amacıyla kredi verenden nakit olarak aldıkları kredi olarak tanımlamaktadır. ... Demek ki, taraflarından birinin tüketici olduğu her türlü kredi verme işlemi kural olarak TKHK kapsamına girecektir.

Bağlı tüketici kredisi nelerdir?

Tüketici kredisi türlerinden biri bağlı kredidir. Bağlı kredide kredi veren, tüketiciyi belirli marka mal veya hizmeti temin edebilmesi için finanse etmektedir. Bu kredi türünde üçlü bir ilişki bulunmaktadır. Bağlı kredilerde satıcı/ sağlayıcı ile kredi veren arasında bir ekonomik birlik bulunmaktadır.

Bursiyer Taahhütnamesi nedir?

Burs Taahhütnamesi; KYK bursu veya kredisini üstüne aldığını bildiren yazılı kâğıt olarak açıklanır.

Taahhütname nedir ne işe yarar?

Taahhütname, şahsın kendine ait olan hesabı veya kendi adına, farklı bir “gerçek” ya da “tüzel” kişiye, sözleşmeli veya sözleşmesiz bir şekilde, bir işin yapılmasını ya da bir şeyin teslim alındığının kanıtı olarak verdiği/aldığı belgeye verilen isimdir.

Şahsi teminat ne demek?

Teminat, borçlu veya üçüncü bir kişi tarafından bir borcun ifa edilmesinin temini veya ifa edilmemesi halinde alacaklının uğrayacağı zararın karşılanabilmesi için alacaklıya verilen güvence anlamına gelir. ... Şahsi teminatlarda ise borcun ifa edilmemesi rizikosu borçlu dışında bir kişi tarafından üstlenilir.