Dersi yükseltmeye almak nedir?

İçindekiler:

  1. Dersi yükseltmeye almak nedir?
  2. BB olan ders yükseltmeye alınır mı?
  3. Ortalama yükseltmek için ne yapmalı?
  4. Ortalama 2 olmazsa ne olur?
  5. BB ortalamayı ne kadar yükseltir?
  6. Yükseltme dersinde devam zorunluluğu var mı?
  7. Başarılı olunan ders tekrar alınabilir mi?
  8. FD ortalama ile geçer mi?
  9. Mezun olduktan sonra diploma notu yükseltilebilir mi?
  10. Üniversite not ortalaması 2 nin altında olursa ne olur?
  11. Üniversite not ortalaması 2 nin altında ne olur?
  12. AA Genel ortalamaya kaç puan getirir?
  13. Derslere devam zorunluluğu nedir?
  14. Uludağ Üniversitesinde devam zorunluluğu var mı?
  15. FD hangi not?
  16. FD notu nasıl geçer?

Dersi yükseltmeye almak nedir?

30 AKTS ders alındıktan sonra, ders programında, alınan hiç bir dersle çakışma olmayacak şekilde, danışman onayı ile üst sınıftan ders alma koşulları sağlanıyorsa fazladan ders alınabilir.

BB olan ders yükseltmeye alınır mı?

- Genel Not Ortalaması 1.50-1.79 arasında olanlar bulunduğu sınıfın ilgili döneminde BB, BA, AA notu olan derslerinin bulunması halinde üst sınıftan ders alabilirler.

Ortalama yükseltmek için ne yapmalı?

Okul Ortalamasını Yükseltmek için Tavsiyeler
  1. Günlük Ders Tekrarı Yapın. ...
  2. Önceliklendirmeye Önem Verin. ...
  3. Genel Tekrarla Başlayın. ...
  4. Anlaşılmayan Kısımlara Vakit Ayırın. ...
  5. Sınava Hazırlanmayı Son Güne Bırakmayın. ...
  6. Sosyal Medyadan Uzak Durun!

Ortalama 2 olmazsa ne olur?

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. ... Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

BB ortalamayı ne kadar yükseltir?

AA BA BB .. Sistemi 1
NotPuan Aralığı (100'lü sistem)Katsayı (4'lü sistem karşılığı)
AA90-1004
BA85-893.5
BB80-843
CB75-792.5
5 satır daha

Yükseltme dersinde devam zorunluluğu var mı?

(4) Genel not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenciler, daha önce aldıkları ve başarılı oldukları dersleri o derslerin verildiği yarıyılda tekrar alabilirler. Ancak bu durumda, öğrenci- lerin derse kayıt yaptırmaları şarttır. Başarılı olunan dersin tekrarında devam şartı aranmaz.

Başarılı olunan ders tekrar alınabilir mi?

MUAF OLMA: Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, muaf olunan ders istenirse tekrar alınabilir.

FD ortalama ile geçer mi?

Bir dersten (DC) veya (DD) alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. Bir dersten (FF) veya (FD) alan öğrenci o dersten başarısız sayılır. Yarıyıl Başarısı: Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur.

Mezun olduktan sonra diploma notu yükseltilebilir mi?

Son sınıf öğrencileri, genel not ortamalarını yükseltmek amacıyla, diploma almaya hak kazanmalarından itibaren bir ay içinde bir dilekçe ile başvurarak son iki sınıfın derslerinden istediklerini, daha önce başarmış olsalar bile, tekrar alabilir.

Üniversite not ortalaması 2 nin altında olursa ne olur?

d) Bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar. Bu durumda eğer varsa şartlı başarılı not aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. ... Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar.

Üniversite not ortalaması 2 nin altında ne olur?

Genel Not Ortalaması 2.00'ın Altında Olan ve Alabileceği Dersi Bulunmayan Öğrenciler İçin Duyuru. ... Koşullu geçer harf notlu dersi yoksa, Ders Seçim (Ekle-Sil) Otomasyonunda yer alan CC ve üzeri harf notu aldığı dersleri tekrar alabilecektir.

AA Genel ortalamaya kaç puan getirir?

AA BA BB .. Sistemi 2
NotPuan Aralığı (100'lü sistem)Katsayı (4'lü sistem karşılığı)
AA90-1004
BA85-893.5
BB80-843
CB75-792.5
5 satır daha

Derslere devam zorunluluğu nedir?

Devam zorunluluğu; o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az % 70, uygulamalı dersler için % 80'dir. Rapor veya disiplin cezasıyla Üniversiteden uzaklaştırmadahil, herhangi bir gerekçeyle bir dersin devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenci o dersten başarısız sayılır.

Uludağ Üniversitesinde devam zorunluluğu var mı?

Böyle bir kritik karar da Bursa Uludağ Üniversitesi'nde alındı. Üniversite Senatosu toplantısında Tıp, Sağlık Bilimleri, Veteriner fakülteleriyle Sağlık MYO dışındaki birimlerde uygulaması olmayan derslerde, önceki dönemlerde alınmış ve başarısız olunmuşsa dersin tekrarında devam zorunluluğu kaldırıldı.

FD hangi not?

Cevap: FD birçok Üniversitede uzun zamandır kullanılmakta olan bir harf notudur. FF gibi başarısız olunduğunu gösteren bir nottur ancak AKTS'ye katkıda FF den ayrılır. Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır.

FD notu nasıl geçer?

Bir dersten (DC) veya (DD) alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. Bir dersten (FF) veya (FD) alan öğrenci o dersten başarısız sayılır. Yarıyıl Başarısı: Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur.