Geniz eti olduğu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Geniz eti olduğu nasıl anlaşılır?
  2. Geniz etini ne tetikler?
  3. Adenoid iltihabı nedir?
  4. Geniz eti ve burun eti farklı mı?
  5. Adenoid hipertrofisi ne demek?

Geniz eti olduğu nasıl anlaşılır?

Enfeksiyonlar: Her türlü viral veya bakteriyel enfeksiyon varlığında, bağışıklık yanıtına bağlı olarak geniz etinde büyüme görülebilir. Alerji: Özellikle alerjik rinit gibi burun boşluğu ve genizde yaygın alerjik reaksiyonun ortaya çıktığı durumlarda geniz etinde büyüme gelişebilir.

Geniz etini ne tetikler?

Geniz eti çocukların en sık enfeksiyonla karşı karşıya kaldıkları 3-7 yaş arasında geçici olarak büyür; ergenlik döneminde küçülür ve yetişkinlikte neredeyse kaybolur. Sık geçirilen enfeksiyonlar, alerjik reaksiyonlar geniz etinin büyümesine neden olur.

Adenoid iltihabı nedir?

Adenoid, burun gerisinde geniz bölgesinde yerleşmiş dokudur. Burundan giren bakteri ve virüs cinsi mikropları yakalayıp, vücudun bunlarla savaşmasına yardımcı olan antikorları üretir. Çocuğunuzda, sık tekrarlayan geniz eti iltihabı, allerji gibi nedenlerle adenoid dokusu büyüyebilir (Geniz Eti).

Geniz eti ve burun eti farklı mı?

Burun eti büyümesi 'Konka' olarak bilinen, burnun 2 cm arkasında bulunan, havayı ısıtıp, filtre edip aynı zamanda düzenleyen ve herkeste olan bir dokudur. Geniz eti ise daha çok çocuklarda olan ve burnun yaklaşık 10 cm gerisinde olan ve etin fazlalığı durumunda ise nefes almayı engelleyen bir dokudur.

Adenoid hipertrofisi ne demek?

Geniz, burnun arkasında bulunan boşluğa verilen isimdir. Geniz eti (adenoid hipertrofisi), boğazın üst kısmında, burun ve yumuşak damağın arkasında yerleşmiştir; bademciklerin tersine, özel aletler olmadan doğrudan gözle görülemezler.