Fıtık masajla geçer mi?

İçindekiler:

  1. Fıtık masajla geçer mi?
  2. Fıtığa masaj yapılır mı?
  3. Fizik tedavi fıtığı yok eder mi?
  4. Fıtığın tedavisi nedir?
  5. Fizik tedavide elektrik akımı ne işe yarar?
  6. Fıtığın tedavisi var mı?

Fıtık masajla geçer mi?

Ali Şahabettinoğlu, masajın bel veya boyun fıtığında tek başına bir tedavi imkanı olmadığını söyledi. Yanlış yapılan masajların tıbbi tedavi ile düzelebilecek fıtığı daha da kötüleştirebileceğini ifade eden Şahabettinoğlu, rastgele hamamlardaki gibi masajın faydasız olduğunu söyledi.

Fıtığa masaj yapılır mı?

Doğru: Masaj, bel fıtığı dışındaki bazı kas spazmlarında faydalı olabilir. Ancak, kesinlikle eğitimli kişiler tarafından yapılmalıdır.

Fizik tedavi fıtığı yok eder mi?

Bel fıtığı tedavisinde FİZİK TEDAVİ geçici bir tedavi midir? DOĞRU PLANLANMIŞ ve DOĞRU UYGULANAN bir fizik tedavi hem bel ve boyun fıtığında, hem de diğer pek çok hastalıkta KALICI bir tedavi sağlar. Yani fizik tedavi temel olarak, palyatif (geçici, ağrı kesici) bir tedavi değildir.

Fıtığın tedavisi nedir?

Bel fıtıkları bazı durumlarda cerrahi dışı olarak tedavi edilir ve alınan sonuca göre tedavi tekrar düzenlenir. Bu tedavi yöntemleri genellikle istirahat, antienflamatuvar ve ağrı kesici ilaçlar, egzersiz, fizik tedavi, steroid enjeksiyonu olabilir.

Fizik tedavide elektrik akımı ne işe yarar?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında kullanılan elektroterapi eklem ağrılarını gidermek için kullanıldığı gibi felçli hastalarda da yeniden bir hareket ya da kıvılcım ortaya çıkarmak amacıyla bu yöntem kullanılır. Elektroterapi elektrik akımının kas-iskelet sistemine uygulanmasına denir.

Fıtığın tedavisi var mı?

Çoğunlukla fizik tedavi ve ilaçlar ile cerrahi müdahaleye gerek kalmadan hasta iyileşir. Ancak iyileşmeyen vakalarda diskektomi yöntemi ile cerrahi müdahalede bulunulur.