PUK kodu neden ister?

İçindekiler:

  1. PUK kodu neden ister?
  2. PUK kodu bloke oldu ne yapmalıyım Vodafone?
  3. Bankalarda sim kart bloke neden olur?
  4. Puk kodu ne demek Vodafone?

PUK kodu neden ister?

PİN kodları telefonların yabancı kişilerin eline geçmesi durumunda başkalarının kullanmasına engel olur. Ayrıca PİN 1 kodu telefon ayarlarından değiştirilebilmektedir. Fakat bu kodun 3 kez arka arkaya yanlış girilmesi sonucunda sim kart bloke olur. Bu blokeyi kaldırmak için PUK 1 kodu gerekmektedir.

PUK kodu bloke oldu ne yapmalıyım Vodafone?

Eğer pin kodunuzu unutarak pin şifrenizi 3 kere hatalı girerseniz sim kartınız kitlenir ve sizden puk kodunu girmeniz istenir 10 defa puk kodunu yanlış girerseniz bu sefer sim kartınız bir daha kullanılmamak üzere bloke olur ve kapanır.

Bankalarda sim kart bloke neden olur?

Bu nedenlerin başlıca sebepleri arasında pin kodunun yanlış girilmesi yer alır. Bunların yanı sıra 4.5G destekli cihazlara geçiş, farklı bir sim kart kullanma gibi durumlar yer almaktadır. Sim kart bloke olduğunda mobil bankacılık işlemleri de yapılamaz.

Puk kodu ne demek Vodafone?

Vodafone puk kodunu öğrenme yolları; PUK kodu, telefon hatlarına verilen PIN kodunun 3 kez yanlış girilmesinin ardından girilmesi gerekir koddur. GSM Hatları ilk olarak PIN şifreleri ile kullanılacak şekilde tasarlanıştır. Eğer 3 kez PIN kod yanlış girilirse bu durumda güvenlik amacı ile PUK kodu devreye girer.