Bağımsız denetim sözleşmesi nedir?

İçindekiler:

  1. Bağımsız denetim sözleşmesi nedir?
  2. Bağımsız denetim sözleşmesi ne zaman yapılır?
  3. Denetim sözleşmesi kim düzenler?
  4. Bağımsız denetim ne ise yarar?
  5. Bağımsız denetim belgesi ne işe yarar?
  6. Denetim raporu tamamlandığında kime teslim edilir?
  7. Denetim raporu kime teslim edilir?
  8. Denetçiler ne kadar kazanır?
  9. Denetim raporunda neler yer alır?
  10. Denetim raporunda hangi görüşler verilebilir?
  11. Denetim raporunu kim imzalar?
  12. Nasıl bağımsız denetçi oldum?
  13. Bağımsız denetçi olmak için nereye başvurulur?

Bağımsız denetim sözleşmesi nedir?

Bağımsız denetim, işletmelerin yıllık finansal tablo ve diğer finansal bilgilerinin, bu tablo ve bilgiler için belirlenen kriterlere (örneğin, uluslararası finansal raporlama standartlarına) uygunluğu ve doğruluğu hususunda, makul güvence sağlayacak yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının elde edilmesi amacıyla, ...

Bağımsız denetim sözleşmesi ne zaman yapılır?

(3) Denetim sözleşmesi, Türk Ticaret Kanunu uyarınca denetim kuruluşu veya denetim üstlenen bağımsız denetçinin seçildiği hesap dönemi için, denetim kuruluşu veya denetim üstlenen bağımsız denetçinin seçiminden itibaren en geç 60 gün içinde yapılır.

Denetim sözleşmesi kim düzenler?

Denetim firması müşteriyi kabul etmeye karar verirse, denetim firması tarafından denetimin koşul ve şartlarını belirten denetim sözleşmesi hazırlanır ve işletmeye gönderir.

Bağımsız denetim ne ise yarar?

Bağımsız denetim, bir işletmenin yıllık finansal tablo ve diğer finansal verilerinin, tablo ve bilgiler için belirlenmiş kriterlere uygunluğunu ve doğruluğunu sağlayabilecek yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının elde edilmesi amacıyla uygulanır.

Bağımsız denetim belgesi ne işe yarar?

Finansal tabloların standartlara uygunluğu ve doğruluğunun makul güvence sağlayacak yeterli kanıtların elde edilmesi amacıyla denetim standartlarına uygun olarak defter, kayıt ve belgeler üzerinden denetlenerek rapora bağlanmasının şirket dışından ve ilgili kurumlar tarafından yetkilendirilmiş kişi veya kuruluşlarca ...

Denetim raporu tamamlandığında kime teslim edilir?

Bağımsız denetim raporu ve inceleme raporu, sorumlu ortak baş denetçi tarafından imzalandığında kesinleşir. teslim edilir.

Denetim raporu kime teslim edilir?

Mezkur maddede “Türk Ticaret Kanunu uyarınca yapılan denetimlerde denetim raporlarının, denetimi yapılan finansal tabloların ait olduğu hesap dönemine ilişkin olağan genel kurul toplantısından en az 20 gün önce ve her durumda anılan kanunda olağan genel kurul toplantıları için öngörülen azami sürenin sonuna kadar ...

Denetçiler ne kadar kazanır?

İç denetçi olarak çalışmanız halinde alacağınız maaş en düşük 3 bin 90 TL, en yüksek TL ve ortalama TL kıdemli denetçi olarak çalışmanız halinde alacağınız maaş en düşük TL, en yüksek TL ve ortalama TL olarak görülmektedir.

Denetim raporunda neler yer alır?

12.2. Standart Denetim Raporunun Unsurları
  • Başlık.
  • Muhatap.
  • Giriş Paragrafı
  • İşletme yönetiminin finansal tablolara ilişkin sorumluluğu.
  • Bağımsız Denetçinin sorumluluğu.
  • Denetim Görüşü
  • Diğer Raporlama Sorumlulukları
  • Denetçinin İmzası
Daha fazla öğe...

Denetim raporunda hangi görüşler verilebilir?

Denetim raporunda dört farklı görüş verilebilir. Bunlar; olumlu denetim görüşü, şartlı denetim görüşü, olumsuz denetim görüşü ve görüş bildirmekten kaçınan denetim görüşüdür.

Denetim raporunu kim imzalar?

# 8 - İmza: Daha sonra imza, denetim firmasının görevli ortağı tarafından yapılacaktır. Sözleşme ortağı ve denetim firmasının adının altında, gerekli girdiyi sağlarlar. # 9 - Yer ve Tarih: Son olarak, imza yeri ve imza tarihi belirtilecektir.

Nasıl bağımsız denetçi oldum?

SMMM ruhsatına sahipseniz, en az 3 yıl denetim tecrübeniz ya da 15 yıllık mesleki tecrübeniz varsa, KGK'nın düzenlediği sınavlardan “Muhasebe Standartları”, “Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim” ve “Denetim” sınavlarına girip 70 ortalamayı tutturabilirseniz “bağımsız denetçi” ünvanını alabilirsiniz.

Bağımsız denetçi olmak için nereye başvurulur?

Bağımsız denetçilik sınav başvurusu elektronik ortamda KGK 'un “http://www.kgk.gov.tr” web adresinden yapılmakta olup, her bir konu için 150 TL sınav ücreti başvuru esnasında kredi kartı ile on-line olarak ödenmektedir.