Bulgaristanda denklik var mı?

İçindekiler:

  1. Bulgaristanda denklik var mı?
  2. Bulgaristan'da nasıl üniversite okurum?
  3. Makedonya üniversite diploması Türkiyede geçerli mi?
  4. Bulgaristan'da üniversite sınavı var mı?
  5. Makedonya diploması hangi ülkelerde geçerli?

Bulgaristanda denklik var mı?

Bulgaristan Üniversitesi YÖK Denklik vardır. Avrupa Birliği ülkelerinde geçerlidir. Bulgaristan Üniversitesi tıp, diş hekimliği, eczacılık diplomaları için YÖK denklik seviye 2 sınavına girmeleri gerekir. ... Bulgaristan Üniversitesi ücretleri İngilizce hazırlık 2500-4800 € arasındadır.

Bulgaristan'da nasıl üniversite okurum?

Bulgaristanda Eğitim, başvurmak için lise mezunu olmak yeterlidir. Bulgaristanda Eğitim'e kayıt olmak için herhangi bir alan ayrımı ve LGS-LYS puan şartı aranmamaktadır. Bulgaristan üniversiteleri, meslek lisesi veya lise diploması derecesi farkı gözetmeden okumak isteyen öğrencilere onay vermektedir.

Makedonya üniversite diploması Türkiyede geçerli mi?

YÖK denklik belgesine sahip olan Makedonya üniversiteleri size mezun olduğunuzda hem ülkemizde, hem de pek çok ülkede geçerli diploma verecektir.

Bulgaristan'da üniversite sınavı var mı?

Bulgaristan'da üniversite okumak isteyen öğrenciler, 2007 yılına kadar Türkiye'de yapılan üniversite giriş sınavı ile Bulgar üniversitelerine yerleşebilmekteydiler. 2007 yılında Avrupa Birliği tam üyesi olmasıyla birlikte Bulgaristan kendi sınav sistemini değiştirdi ve sınavsız öğrenci alımına başladı.

Makedonya diploması hangi ülkelerde geçerli?

Alınan diplomalar AB ülkelerinde geçerli. Makedonya Cumhuriyeti, eski Yugoslavya'nın bir parçası. Dolayısıyla kurumları eski bir devlet. Başkent Üsküp'te olan Kiril Metodi Üniversitesi 80 yıllık bir geçmişe sahip.